Rikkie Kollé na Miss Universe: ‘Het was magisch en een eer’

Onze Miss Nederland kijkt positief terug op haar avontuur.

Zaterdagavond was het zover in El Salvador: de finale van de Miss Universe-verkiezing. Onze eigen Miss Nederland Rikkie Kollé stond te stralen op het wereldpodium, maar wist helaas niet de titel mee te nemen. Desondanks kijkt ze terug op een ‘magische’ avond.

Van Miss Nederland…

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jairge Rikkie Kollé wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen en werd gekroond tot Miss Nederland – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de Rikkie duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst”, vertelde ze na de finale aan Grazia. “Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.

Naar Miss Universe!

Zaterdagavond was het zover en maakte Rikkie haar opwachting tijdens de Miss Universe-verkiezing in El Salvador. Helaas hield het avontuur al snel op voor Miss Nederland. Nadat de bijna negentig deelneemsters hun opkomst hadden gemaakt, werden de twintig landen bekendgemaakt die doorgingen naar de finale. Nederland zat daar niet bij. Uiteindelijk ging de titel van Miss Universe naar Miss Nicaragua Sheynnis Palacios.

Magisch en een eer

De Miss Universe-titel neemt Rikkie dus niet mee naar Nederland, maar ze kijkt wel terug op een prachtig avontuur. “Het was magisch en een eer om op dit podium te mogen staan”, laat ze in een verklaring weten. “Ik ben de organisatie van Miss Nederland heel dankbaar voor het support dat ik heb gekregen om mijn boodschap internationaal te kunnen verspreiden en de (h)erkenning te voelen”, aldus Rikkie.

Benieuwd hoe haar deelname van Miss Nederland tot en met de Miss Universe-verkiezing is verlopen? Dat is vastgelegd in een documentaire die op donderdag 21 december op NPO 3 wordt uitgezonden. “Zo trots!”

Bron: Grazia, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws