Grimaldi’s stralen op volle kracht tijdens Fête Nationale

Custom couture voor moeder en dochter: zo kennen we de Grimaldi's weer.

Gisteren was hét grote moment daar voor de Monegasken: zij vierden namelijk hun nationale feestdag! Met een hoop fanfare, een hoop designeroutfits, en een hoop zoete momentjes tussen prins Albert, prinses Charlene, en tweeling Gabriella en Jacques.

Fête Nationale

Waar we in Nederland op dit moment kampen met een dikke laag bewolking en schijnbaar eindeloze regen, is het in Monaco nog aangenaam nazomerweer. En dat betekende dat de Grimaldi’s gisteren met de zon op hun snoet konden genieten van de feestelijkheden rond hun Fête Nationale.

Albert Charlene fete nationale 2023
Beeld: NL Beeld

Bij zo’n nationale feestdag horen geen koekhappen of touwtrekwedstrijd, maar een plechtige dienst in de lokale kathedraal. Hier zagen we Albert en Charlene gezellig saampjes, arm in arm de kerk weer verlaten. Charlene heeft zich bovendien duidelijk laten inspireren door de rode kleur uit de Monegaskische vlag, want zij kwam in een sterk staaltje ton sur ton (sur ton sur ton) tevoorschijn. Via Instagram heeft het Parijse couturelabel DidierAngelo laten weten verantwoordelijk te zijn voor deze prachtige lady in red-outfit. Haar op maat gemaakte japon en mantel combineerde zij met een set kniehoge Manolo Blahnik-laarzen en een subtiele set juwelen.

Maar wat deze outfit éxtra leuk maakte? Dat was het feit dat de kleine Gabriella een matchend exemplaar droeg in donkerblauw!

Gabriella, Charlene, Albert.
Beeld: NL Beeld

Custom couture voor je achtjarige dochter: zo kennen we de prinselijke familie weer. Alsof dat nog niet genoeg was, droeg de jonge prinses hier een set Louboutin-schoentjes bij. Wij missen eigenlijk alleen nog dat Dior-handtasje waarmee Gabriella al eens eerder verscheen!

Zwaaien met die handjes

Naast een kerkdienst hoort bij een feestdag natuurlijk ook een hoop vriendelijk wuiven vanuit de paleisramen, waarbij bijna alle Grimaldi’s acte de présence gaven.

Natúúrlijk kwamen Albert en Charlene vrolijk wuivend tevoorschijn…

Beeld: NL Beeld

…Keken twins Jacques en Gabriella geduldig toe…

Jacques Gabriella
Beeld: NL Beeld

…Liet prinses Caroline zich zij aan zij zien met haar kroost en kleinkinderen – uiteraard in Chanel, net als dochter Charlotte

Caroline Alexandra Charlotte Andrea Pierre
Beeld: NL Beeld

…Wordt het zonnetje zoon Andrea Casiraghi toch net even té fel…

Beeld: NL Beeld

…en we bij een raam verderop dit zoete momentje spotten tussen prinses Stéphanie en dochter Pauline!

Stéphanie
Beeld: NL Beeld

Het is duidelijk dat de prinselijke familie het goed naar de zin heeft met alle pomp and circumstance die er bij zo’n feestdag komt kijken.

Gala

Met een mis, een parade, en een hoop wuiven vanuit het paleis was de dag overigens nog niet klaar. Zo stond er in de avond nog een groot gala op de agenda!

Monaco Fete Nationale gala
Beeld: NL Beeld

Hier verscheen Caroline in (je raadt het al) Chanel, droeg dochter Alexandra net als overdag een outfit van Céline, en kwam Charlene wederom tevoorschijn in een rode outfit van het Parijse couturehuis DidierAngelo.

Charlene Fete Nationale 2023
Beeld: NL Beeld

Via Instagram meldt het duo achter het Parijse label dat deze japon wederom op maat gemaakt is voor Hare Doorluchtige Hoogheid, en met de hand voorzien is van eindeloze glazen kraaltjes. Je leest het goed: dit is geen metallic stof, maar een japon die van top tot teen voorzien is van minuscule glazen kraaltjes. Op deze close-up van de prinses is beter te zien hoeveel kraaltjes dat nu precies zijn:

Charlene
Beeld: NL Beeld

Daar moeten héél wat uren in hebben gezeten! Maar goed: dan heb je wel de prinses van Monaco die hoogstpersoonlijk in je design over de rode loper schrijdt tijdens de allergrootste feestdag die Monaco kent. En dat is heel wat waard, non?

Bron: UFO NO More, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws