Prinses Kate toont zich op haar herfst-best voor het goede doel

De hoogheid stak haar handen uit de mouwen!

De herfst is inmiddels stevig gearriveerd in ons kleine kikkerlandje, maar ook in jolly old England. En dat betekent dat we prinses Kate de komende tijd weer volop kunnen spotten in haar standaard elegante outfits mét coltrui.

Goed doel

Afgelopen week ging prinses Kate langs bij de liefdadigheidsorganisatie Sebby’s Corner – een zogenaamde ‘baby bank’ waar ouders terecht kunnen om de broodnodige zaken voor hun kleine spruit in huis te halen, mochten zij dat zelf niet kunnen veroorloven.

En dat past natuurlijk he-le-maal in Kates straatje, die zich met haar Royal Foundation Centre for Early Childhood al langer hard maakt voor de allerjongsten in de samenleving. Kate ging bij haar bezoekje onder meer in gesprek met aanwezige leden van de gloednieuwe ‘Baby Bank Alliance’, en stelde: “Het werk dat jullie hier doen is zo essentieel…Jullie zijn op zoveel manieren een reddingslijn, maar jullie zijn ook erg verborgen. We moeten dit normaliseren en meer zichtbaarheid creëren”, aldus de hoogheid.

Harde werker

Bij de gelegenheid ging de Princess of Wales in gesprek met de aanwezige staf van Sebby’s Corner, maar ook met ouders die over de jaren geholpen zijn door deze baby-bank…

kate
Beeld: NL Beeld

…En stak zij zelf ook flink de handen uit de mouwen!

Beeld: NL Beeld

Zo zette de hoogheid zich in om de pop-up shop, die speciaal voor kerst is ingericht, bij te vullen. Hier kunnen ouders kosteloos enkele cadeautjes voor hun kroost uitzoeken, zodat zij ondanks hun kleine beurs toch wat leuks voor hun kinderen onder de kerstboom kunnen leggen.

Herfstige prinses

Bij de gelegenheid liet Kate haar eindeloze pakken weer achterwege, en koos zij voor een ton sur ton outfit in donkerbruin.

Kate Sebby's Corner
Beeld: NL Beeld

Zo weten de mode-experts achter website UFO No More te melden dat de hoogheid haar bruine coltrui combineert met een suède rok van het label Really Wild. Deze ‘Flippy Suede Skirt’ kost je zo’n zeshonderd euro, maar goed – dan heb je wel een Kate-approved rok in je kast hangen. Zoals we gewend zijn, droeg HRH een set Gianvito Rossi-laarzen bij de outfit, en een subtiel paar oorhangers van het label Missoma.

Donatie

Bovendien liet Kate zich nog even op haar nobelst zien door zelf óók een lading cadeautjes te doneren. Zo overhandigde de prinses vijftig exemplaren van het boek The Owl Who Was Afraid of the Dark aan de aanwezigen. De keuze voor dit boek was geen toeval – zo meldt Sky News dat dit prentenboek erg geliefd is bij de Wales-kroost. Lief!

Bron: What Kate Wore, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws