Koning Charles wil meer tijd met zijn kleinkinderen doorbrengen

'Charles kan meer tijd doorbrengen met zijn kleinkinderen, en daar is hij erg blij om', aldus een insider.

Rumour has it dat Charles sinds het koningschap zijn rol als grootvader een tikkeltje serieuzer heeft genomen. Zo woont het grootste deel van de familie in Windsor, waardoor Charles een stuk meer tijd door kan brengen met (bijna) al zijn kleinkinderen.

Meer tijd voor de kleinkinderen

Charles heeft naar verluidt zijn grootvaderlijke taken wat meer opgepakt nu het grootste deel van zijn familie in Windsor woont. Zo zou hij een stuk meer toewijding aan zijn familie tonen naast alle andere taken die hij moet uitvoeren als koning.

Verhuizing

William en Kate zijn inmiddels samen met hun kroost verhuisd naar Adelaide Cottage, welke gevestigd is op het Windsor landgoed. Charles heeft dus een stuk meer tijd om een bezoekje te brengen aan zijn kleinkinderen tussen al zijn koninklijke taken door.

Een bron vertelde aan The Mail on Sunday het volgende: “Charles wil meer tijd doorbrengen met zijn kleinkinderen. Er is zoveel liefde daar. Vroeger woonden ze mijlenver van elkaar vandaan, maar geografisch gezien zijn ze nu veel dichterbij elkaar. Charles kan dus meer tijd doorbrengen met ze, en daar is hij erg blij om.”

Meer tijd doorbrengen

Veel mensen geven koningin Camilla en prinses Kate kudo’s voor het samenbrengen van de familie. Daarnaast heeft ook prins William laten zien dat hij het versterken van de familieband erg belangrijk vindt. Zo vertelde hij in 2018 in een interview dat hij graag zou ‘willen dat hij (koning Charles, red.) meer tijd met de kinderen had’.

Charles is inmiddels de zeventig gepasseerd en tikt over vijf jaar de tachtig aan. Hoog tijd om zijn grootvader-duties op te pakken, zo vertelde Wills in datzelfde interview. “Zoals de meeste gezinnen maak je je zorgen om z’n gezondheid – al is hij de fitste man die ik ken – maar ik wil ook dat hij fit blijft tot hij 95 is. Dus meer tijd met hem thuis doorbrengen zou heerlijk zijn, ook voor de kinderen. Als hij er is, is het geweldig.”

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws