Bijzonder moment: Harry en Meghan belden koning Charles voor zijn verjaardag

Een feestelijk telefoontje!

Afgelopen dinsdag heeft koning Charles zijn 75e verjaardag gevierd. Dit heugelijke moment kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo deelde de royal family dat er dinsdag een vrolijk verjaardagsfeestje voor de jarige job werd georganiseerd, én kreeg de monarch wel een héél bijzonder telefoontje.

Feestelijke uitnodiging retour

Koning Charles mocht afgelopen dinsdag maar liefst 75 kaarsjes uitblazen. Een prestigieuze gelegenheid, waarvan uiteraard gebruik werd gemaakt om een koninklijk feestje te organiseren. Ook bij zoon Harry viel een uitnodiging op de deurmat, maar volgens de geruchten is deze niet positief beantwoord. De prins zou zijn vader namelijk vriendelijk bedankt hebben en hem ervan verzekerd dat hij geen verschijning zal maken op zijn verjaardag, schreef de Daily Mail eerder.

Dat Charles en Harry er niet bepaald een warme vader-zoon-band op nahouden is een behoorlijk understatement. Nu heeft Harry daar dus nog een koninklijk schepje bovenop gedaan. Charles’ uitnodiging voor zijn verjaardag heeft de prins namelijk met een vriendelijk bedankje retour gestuurd, als we de verhalen mogen geloven.

Bijzonder moment

Toch heeft de hertog van Sussex de verjaardag van zijn vader niet helemaal voorbij laten gaan. Harry zou Charles namelijk gebeld hebben om hem persoonlijk te feliciteren. Ach, wat zoet! Aan de Britse tabloid The Sun bevestigt een bron dat ze een telefonisch gesprek hebben gevoerd. Ook Meghan is even aan de lijn geweest om haar schoonvader in het zonnetje te zetten. Het is voor het eerst in een halfjaar tijd dat Charles zijn zoon en schoondochter weer heeft gesproken. Volgens de bron zouden er al wat plannen zijn gemaakt om elkaar weer eens te spreken. Dat moet hét moment suprême van de dag zijn geweest, en wellicht staat er een wederzien in de toekomst op de koninklijke planning. We hopen het in ieder geval!

Verjaardagsfeest

De 75e verjaardag van de koning werd deze week goed gevierd. Je zóu misschien verwachten dat dit vergezeld ging van een hoop pomp and circumstance, maar dat viel dit keer een beetje tegen. “Zijne Majesteit maakt zich niet graag druk om dergelijke zaken, maar hij is zich er ook bijzonder bewust van dat er de laatste tijd veel grote koninklijke evenementen zijn geweest, en zijn overtuiging is dat evenementen rond zijn verjaardag minimaal zullen zijn”, meldde een insider afgelopen zomer.

Toch zag de ‘kleine en intieme’ aangelegenheid er beregezellig uit! Zo zagen we hoe er een set luxe taarten geserveerd werden, trokken de aanwezige zeventigers hun beste danspasjes uit de kast, én zagen we een Elvis-imitator z’n opwachting maken. Ook stonden er nog meer bijzondere activiteiten op de agenda – allen natuurlijk in dienst van het publiek. Helemaal noblesse oblige, ook op z’n verjaardag.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws