Volgens nieuw boek speelde prinses Anne grote rol bij uitzetting Harry en Meghan

Er wordt flink gewezen naar de zuster van de koning wat betreft de beslissing over ‘Frogxit’.

Morgen ligt het gloednieuwe boek van royalty-journalist Omid Scobie in de winkels. Deze schrijver zou al jaren close zijn met de Sussexes, en volgens verschillende gelekte fragmenten zou de nieuwe publicatie een hoop problemen tussen prins Harry en Meghan en de rest van de Windsors kunnen veroorzaken. Na verschillende onthullingen, gaat nu het verhaal dat prinses Anne haar broer Charles ervan overtuigd zou hebben om Harry en Meghan uit Frogmore te verdrijven. Ah oh.

Boek vol onthullingen

Even een kleine recap: eerder deelden we al dat er binnenkort een nieuw boek verschijnt van de hand van Omid Scobie. Deze naam komt je wellicht bekend voor: hij was namelijk samen met Carolyn Durand verantwoordelijk voor het boek Finding Freedom, over de relatie tussen Harry en Meghan en hun uiteindelijke vertrek uit het paleis. In z’n aankomende publicatie, Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival, zouden weer verschillende details aan het licht komen over de moeizame relatie tussen Harry, broer William, en vader Charles.

Zo zou in gelekte stukken onder andere te lezen zijn dat Harry er ‘helemaal alleen’ voor stond rond het overlijden van z’n grootmoeder (en zelfs niet eens wist dat de Queen op sterven lag). “De volgende ochtend hadden de Sussexes er geen idee van dat Buckingham Palace al plannen maakte voor de laatste uren van de koningin, en de eerste dagen van het nieuwe tijdperk van de monarchie – totdat de telefoon van de hertog begon te rinkelen”, aldus Scobie.

Rol van prinses Anne

Sinds de geruchtenmolen overuren draait rondom het aankomende boek, zijn al meerdere namen de revue gepasseerd. Toch komt er nu een nieuwe om de hoek kijken, namelijk die van prinses Anne. Zij zou een grote rol hebben gespeeld bij de uitzetting van Harry en Meghan uit Frogmore Cottage. In het nieuwe boek zou flink worden gewezen naar de zuster van de koning wat betreft de beslissing over ‘Frogxit’.

Het echtpaar kreeg het monumentale pand met vijf slaapkamers op het landgoed Windsor als huwelijkscadeau van wijlen koningin Elizabeth voordat ze er in januari uit werden gezet – 24 uur na de publicatie van Harry’s boek Spare. De Sussexjes hadden 2,4 miljoen pond betaald om Frogmore te renoveren en waren vastbesloten het als Britse basis te behouden. Toch kregen te horen dat ze moesten verhuizen, wat Scobie destijds omschreef als een ‘wrede straf’. Het Franse tijdschrift Paris Match meldt nu dat de auteur van het nieuwe boek zal beweren dat het Harry’s tante Anne was die Charles aanmoedigde tot ‘Frogxit’, als onderdeel van een strenge aanpak van het stel. Oef, dat zijn nog eens pittige uitspraken!

Afstand genomen

De MailOnline heeft eerder deze maand naar eigen zeggen verschillende ‘Sussex insiders’ gesproken, die beweren dat Harry en Meghan zelf met klem afstand nemen van Scobies nieuwste boek. Nieuwe onthullingen over onderlinge spanningen zouden natuurlijk funest zijn voor een voorzichtige verzoening.

De gelekte fragmenten kwamen precies op het moment dat het erop leek dat de Sussexes hun band met de Windsors weer wilden aanhalen. Na een pittig Oprah-interview, een documentaireserie, én een memoir, zouden H & M dan toch tot inkeer gekomen zijn, en zich willen richten op het herstellen van de familiebanden. Zo zouden ze op Charles zijn meest recente verjaardag een vriendelijk telefoongesprek met hun (schoon)vader hebben gehad, en meldden bronnen dat er al plannen waren gemaakt om elkaar op korte termijn weer te spreken.

Wat voor wel en wee we exact over het Britse koningshuis te weten zullen komen, moeten we met de release van het boek nog heel even afwachten. Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival ligt vanaf morgen in de winkels. Spannend!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws