Allergisch voor katten? Purina heeft dé oplossing

‘Mijn zwager kan nu ineens onze katten aaien!’

Wat nu als je hartstikke allergisch maar wel helemaal gek van katten bent? Of een vriendin niet lang op visite kan komen vanwege haar allergie? Purina heeft daar een antwoord op: hun PRO PLAN LiveClear droogvoer vermindert namelijk de allergische reactie op kattenharen. Beau Mondes brand manager Emma en eindredacteur Davina hebben beiden katten én een familielid met kattenallergie. Twee perfecte testteams dus om de brokjes eens uit te proberen.

Hoe komt het?

Maar liefst 1 op de 5 mensen is allergisch voor katten. Die allergie ontstaat niet – zoals veel mensen denken – door een reactie op kattenhaar, maar door de eiwitten die in het haar aanwezig zijn. En die eiwitten komen weer uit het speeksel van de kat. 95% van de mensen met een allergie reageert met name op een specifiek eiwit: Fel d1.

Hoe werkt het?

De LiveClear brokken bevatten een eiwit dat zich bindt met het Fel d1-eiwit om het zo te neutraliseren. Na drie weken droogvoer (naast de LiveClear brokken mag gewoon natvoer gegeven worden) wordt de actieve hoeveelheid Fel d1 met gemiddeld 47% verminderd.

Testteam 1: Emma en Jack

Beau Monde brand manager Emma: “Mijn kat Jack heeft het voer van Purina Liveclear getest, fijn gezien mijn zwager allergisch is. En hoe ‘klein’ allergisch zijn voor een kat ook klinkt, het levert toch wel wat belemmeringen op. Zoals minder lang op visite kunnen komen en er erg last hebben van allergie en nies-aanvallen.”

Jack, de kat van Beau Mondes brand manager Emma.

“In het ‘geheim’ heeft Jack het voer getest om een placebo effect te voorkomen, en waarempel: mijn zwager had oprecht minder last! Bijkomend voordeel: de vacht van kat Jack ziet er mooi en gezond uit, met net een beetje extra glans.”

Testteam 2: Davina, Bowie, en Pepper

Beau Monde eindredacteur Davina: “De brokjes van LiveClear vallen goed in de smaak bij mijn twee lapjeskatten Bowie en Pepper. Willen ze nog weleens de neus ophalen voor bepaald voer, hier vallen ze direct aan en de brokjes zijn elke dag in no time op. Na de vereiste minimale drie weken ben ik heel benieuwd of ze echt een kattenallergie verminderen, dus ik nodig mijn zwager uit, die normaal uit de buurt blijft van onze katten.”

Bowie en Pepper, de katten van Beau Mondes eindredacteur Davina.

“Na voorzichtig aaien en zelfs even daarna in zijn ogen wrijven als test, besluit hij uiteindelijk nog een stapje verder te gaan en zijn gezicht in de vacht van Bowie te duwen. En er gebeurt… helemaal niks! Geen jeuk, geen brandende ogen, geen irritaties. Dit voer is een uitkomst voor mensen die allergisch zijn!”

purina

Purina PRO PLAN LiveClear

LiveClear is het enige kattenvoer dat allergenen op kattenhaar en huidschilfers vermindert. Daarnaast bevatten de brokjes natuurlijk allerlei voedingsstoffen zoals antioxidanten en omega 3-vetzuren om je kat zo gezond mogelijk te houden. Verkrijgbaar in verschillende smaken, vanaf €29,49 voor 1,4 kilo.

Laatste nieuws