Prinses Victoria luidt werkbezoek UK in met bier en glitters

Zo'n druk werkbezoek beginnen met een borrel moet kunnen toch?

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel van Zweden heffen het glas op hun bezoek aan Groot-Brittannië! Het koninklijk paar begon woensdag aan hun driedaagse bezoek aan de UK, en een van hun eerste stops was een typisch Britse ervaring: een pint bier drinken in een plaatselijke pub.

Op z’n Brits

Wat doe je als je koninklijke hoogheden uit Zweden op bezoek krijgt? Uiteraard: ze eerst even kennis laten maken met de plaatselijke pub. Het stel stapte dan ook goedgemutst The Three Blackbirds in Newmarket binnen, waar de toekomstige koningin van Zweden voor zichzelf een prinselijk pintje tapte. Het tweetal ontmoette tijdens hun bezoek ook de pubeigenaar, besprak de Engelse pubcultuur en hoorde een presentatie over East Anglia. Klinkt als een geslaagde eerste activiteit!

Ze hief het glas en genoot zichtbaar van haar zelfgetapte ijsbrekertje.

Maar er stonden ook serieuzere, niet bier-gerelateerde activiteiten op het programma. Zo bracht het stel op hun eerste dag een bezoekje aan het STANTA-trainingskamp in Oost-Engeland, waar Zweeds militair personeel training geeft aan Oekraïense soldaten als onderdeel van de door Groot-Brittannië geleide Operatie Interflex.

Victoria Daniel

Ook tijd voor wat glitter en glamour

’s Avonds genoten de Zweedse vorsten van een blits galadiner in het Natural History Museum in Londen. De hertogin van Västergötland zag er schitterend uit in een zilveren jurk met pailletten, versierd met glinsterende kwastjes van, jawel: H&M! Ze combineerde de feestelijke jurk met een clutch van Nancy Gonzalez in dito kleur. Manlief liep er zoals gewoonlijk even piekfijn bij, ditmaal in een klassieke donkerblauwe smoking.

Victoria Daniel

Waar het kroonprinselijk paar eerder die dag nog pintjes dronk in de pub en zich in militaire kringen bevond, sloten ze de dag af met een glamoureus hoogtepunt. Afijn, het leven van een royal is er een van vele contrasten!

Bron: People, Daily Mail, Ufonomore | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws