Radio-DJ Edwin Evers keert na vijf jaar terug met eigen show

Terug van weggeweest!

Radio-DJ Edwin Evers stopte in 2018 na 21 jaar met zijn ochtendshow Evers Staat Op. Dat maakte hij destijds op emotionele wijze zelf bekend. Hoewel hij voor lange tijd niet vast te horen was on air, was er geen sprake van complete radiostilte. Zo maakte hij afgelopen jaar de populaire podcast Door de ogen van de Koning, met niemand minder dan Willem-Alexander. Nu, na vijf jaar zonder vast programma, is hij binnenkort weer op Radio 538 te horen met een eigen show!

Radio-veteraan

Maar liefst 21 jaar lang was de radiomaker te horen op de Nederlandse radio. Hij presenteerde dagelijks de ochtendshow Evert staat op, op Radio 538. In 2018 stopte hij hiermee en sindsdien heeft Evers geen eigen programma meer gehad. Daar komt binnenkort dus verandering in!

Edwin zal vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co presenteren, samen met Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok. Zijn show zal van 14:00 tot 18:00 te beluisteren zijn.

Ochtendshow

De radio-dj was onlangs nog te zien in Casa Di Beau, waar hij al een beetje over een eventuele terugkeer sprak. “Ik zie het nog wel een keer gebeuren’’, zei hij. “Ik denk niet weer vijf dagen in de week zo’n verplichting. Ik vind radio nog steeds leuk, dat heb ik ook altijd leuk gevonden. Maar ik wilde gewoon een ander leven. Ik wilde niet meer elke dag in dat stramien.”

Daarmee doelde hij op het vroege opstaan voor de ochtendshow. Dat vroege opstaan was soms lastig, omdat hij vaak al vroeg naar bed ging. Dat had invloed op zijn liefdesleven. “Je zit toch met iemand in huis die elke dag vroeg naar bed gaat’’, legde hij uit. “Dat is natuurlijk hartstikke ongezellig. Ik merk ook dat je er een beetje egoïstisch van wordt. Op de momenten dat ik vrij was, wilde ik in extreme mate niks meer. Alleen maar doen waar ík zin in heb. En dat werkt niet in een relatie, want dan moet je altijd wat. Dat kost me moeite.’’

Toen zijn show in 2018 stopte, verdween Evers overigens niet helemaal van de radio. Hij was af en toe nog te horen op verschillende zenders en presenteerde een podcast met koning Willem-Alexander − dat zo’n enorm succes werd, dat er binnenkort een boek van verschijnt.

Bron: Tips en Weetjes, AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws