Sfeervol: Koninklijk paar luncht met allerhande Uitblinkers!

Onder meer Peter Pannekoek was van de partij.

Eens in de zoveel tijd staat er weer een bijzonder evenement op de planning voor onze koning Willem-Alexander en koningin Máxima: dan luncht ons koningspaar met zogenaamde ‘Uitblinkers’. Dit zijn stuk voor stuk mensen die over de afgelopen periode erkend zijn om hun uitzonderlijke prestaties.

Lunchen

Natuurlijk geldt dat je als royal keuvelt met allerhande bijzondere mensen. Van collega-vorsten en -troonopvolgers, tot wereldsterren en prominente politici. Maar één van de meest bijzondere aangelegenheden voor onze Oranjes moet wel de terugkerende Uitblinkerslunch zijn.

Tijdens deze speciale momenten gaat het koningspaar namelijk tafelen met mensen die om de meest uiteenlopende redenen tot Uitblinker benoemd zijn. Zo heeft menig topsporter op deze manier al mogen lunchen met de Oranjes, zijn verscheidene zakenlui zo in het zonnetje gezet, en zitten celebs en wetenschappers naast elkaar aan tafel bij de royals.

Gastenlijst

Ook gisteren stond weer zo’n grootse lunch op de agenda, met 25 buitengewone gasten. De RVD schrijft: “De vijfentwintig genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst en cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.”

Een kleine greep uit de gastenlijst laat wel zien dat er inderdaad een gigantische verscheidenheid aan aanwezigen bij de lunch aanwezig was. Zo mocht cabaretier Peter Pannekoek onder meer tafelen met het vorstelijk paar na zijn winst van de Poelifinario, werden mevrouw Patiiha, mevrouw Posthumus en de heer Uittenboogaard uitgenodigd nadat zij in de prijzen waren gevallen als Leraar van het Jaar 2023, en mocht topsporter Laura Aarts als wereldkampioene dames waterpolo en de ‘beste keepster van de wereld’ ook aanschuiven.

Uitblinkerslunch 2023
Beeld: NL Beeld

Daarnaast zien we op de kiekjes nog enkele andere bekende gezichten, zoals Mariana Aparicio, die de toneelprijs Theo d’Or in de wacht wist te slepen, en Eelco Smits die op zijn beurt de Louis d’Or werd toegekend.

Klassieker

Voor de gelegenheid verschijnen onze Willem-Alexander en Máxima in een set outfits die subtiel op elkaar afgestemd zijn – die zalmroze stropdas naast Máxima’s Natan-japon zal vast geen toeval zijn. Zoet!

Bron: Koninklijk Huis | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws