Ha: deze popster heeft het hart van prins William veroverd

William wil best aan een avondje rock & roll...op één voorwaarde.

Met een koninklijke titel gaan er heel wat deuren voor je open – van paleispoorten tot backstage-locaties. Rolling Stones-rocker Ronnie Wood nodigde prins William onlangs uit voor een avond vol muzikaal vertier, maar hier had Wills een duidelijk antwoord op: alleen als Taylor Swift van de partij is!

Muzikale hoogheid

We weten dat de Prince of Wales niet vies is van een beetje rock ’n roll. Zo onthulde hij al eens dat hij zelf het liefst uit bed komt met de weinig subtiele deuntjes van AC/DC’s Thunderstruck (zie je het al voor je?), en dat hij nog altijd een zwak heeft voor Tina Turners hit The Best, omdat hier een hoop mooie herinneringen aan gelinkt zijn.

Maar naast deze legendarische hits uit de oude doos, blijkt ook ZKH met z’n tijd mee te gaan en de huidige generatie popsterren te volgen.

William on tour

Zo was de prins gisteravond bij de Tusk Conservation Awards, een prijzenceremonie waarin verschillende natuuractivisten werden geëerd. Hierbij was ook de 76-jarige gitarist Ronnie Wood aanwezig, die we natuurlijk kennen als gitarist van de Rolling Stones. Hij verklapte achteraf dat hij de prins had uitgenodigd om één van de komende concerten van de band bij te wonen.

“We hadden het over de tour, en ik zei: ‘Kom op, je moet erbij zijn tijdens de tour’, en we hadden het over het nieuwe album enzo”, aldus Wood. “Wiliam reageerde [dat hij erbij zou zijn] als Taylor Swift erbij zou zijn.” Ha!

Taylor Swift

Het is duidelijk dat de country-zangeres gone popdiva een flinke impact heeft gemaakt op de prins. Zo deelde hij bijna exact tien jaar geleden al eens het podium met de artieste en niemand minder dan Jon Bon Jovi.

taylor swift bon jovi prins william in 2013
Beeld: NL Beeld

Zelf zei hij hier na afloop over: “Onder m’n zwarte dasje heb ik flink gezweet. Ik voelde me als een zwaan – naar buiten toe probeerde ik mezelf kalm te houden, maar van binnen voelde het alsof m’n pootjes heel hard moesten watertrappelen.” Volgens de hoogheid kan hij prima speeches geven, maar zingen? Dat lag toch behoorlijk buiten zijn ‘comfort zone’.

In gesprek met Graham Norton blikte Taylor Swift zelf óók nog terug op het evenement. Want tja: niet iedereen kan zeggen dat ze het podium gedeeld hebben met een hoogheid, toch? Hoe cool Wills ook probeerde te lijken – de zangeres had héél goed door dat hij bijzonder nerveus was. Ze vervolgde: “Hij keek me aan en zei: ‘Je moet met me meekomen’, en ik dacht: oké! En toen stonden we daar op het podium en begonnen we Livin’ on a Prayer te zingen. Like, I died”, vatte ze samen.

Wie weet: krijgt William binnenkort een herkansing om ook aan z’n favoriete popidool te tonen dat hij echt een volleerd podiumbeest is? Wij gokken zo dat George, Charlotte, en Louis hartstikke jaloers op hun vader zouden zijn!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws