Klaar voor kerst: Deense koninklijke familie tuigt samen de kerstboom op

Een heerlijk herkenbaar, huiselijk tafereel!

Terwijl de Scandinavische dagen korter en kouder worden en het betoverende gevoel van de feestdagen dichterbij komt, verzamelt de Deense koninklijke familie zich in Amalienborg om een magisch ritueel uit te voeren: het optuigen van de kerstboom. Op Instagram deelt het Deense hof een video van hoe dit eraan toe gaat.

Kerst bij de Oranjes

Ook in ons kikkerlandje zijn de voorbereidingen voor Kerstmis in volle gang, en de Oranjes doen hier vrolijk aan mee. Sinds afgelopen zondag staat er weer een prachtig versierde kerstboom bij Huis ten Bosch. Het koninklijk huis deelde een video op het Instagram-account, waarin te zien is hoe de kerstboom naar het plein voor het woonpaleis van de koning en zijn gezin in Den Haag wordt gebracht. Om in de kerstsferen te blijven is er een gezellig kerstmuziekje onder de video gemonteerd.

Zoals gebruikelijk is de negen meter hoge kerstboom op de eerste zondag van advent geplaatst en versierd. Het vervoeren en optuigen van de kerstboom blijkt een flinke opgave waar een takelwagen, een hoogwerker en heel een team van werknemers aan te pas komt.

Amalienborg

Na het zien van de prachtig versierde kerstboom bij Huis ten Bosch, kunnen de Denen natuurlijk niet achterblijven. En het versieren van de boom gaat er in Denemarken een stuk huiselijker aan toe dan bij de Oranjes. In winterpaleis Amalienborg werd de kerstboom namelijk opgetuigd in de ridderzaal door jawel: de Deense royals themselves! In de video die het Deense hof op Instagram deelt zien we hoe kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, samen met hun koninklijke kroost (inclusief hond), de kerstboom optuigen. Het ziet eruit als een gezellig familietafereel, met als resultaat een prachtig versierde kerstboom.

Kersttradities

Voor degenen die zich afvragen of dit de eerste keer is dat we een glimp opvangen achter de Deense koninklijke schermen in aanloop naar kerst: zeker niet!

Vorig jaar schonk de Deense koninklijke familie ons al een uniek kijkje in hun voorbereidingen voor de feestdagen. Ze deelden een hartverwarmende video waarin prins Vincent en prinses Josephine zelf de handen uit de mouwen staken en kerstkoekjes bakten. Cute!

Bron: Instagram @detdanskekongehus, Beau Monde archief, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws