Deze 10 verrassende feitjes wist je vast nog niet over prinses Kate

Dit wist je nog niet over de Princess of Wales!

Kate Middleton: ze is het toonbeeld van elegantie, moeder van onder andere de kroonprins van Groot-Britannië én al jaren een van de populairste royals die de Britten rijk zijn. Hoewel we soms denken dat we alles al over haar weten, zijn er nog genoeg dingen die nog niet zo bekend zijn over de prinses van Wales!

1. Jordanië

Kate is geboren in de stad Reading in Engeland. Maar wat niet veel mensen weten, is dat ze ook op een andere plek in de wereld heeft gewoond. Voor haar vaders werk bij de British Airways moest het gezin verhuizen naar Jordanië. De Middletons hebben daar ruim twee jaar gewoond en de Princess of Wales heeft er op de kleuterschool gezeten!

2. Bijnaam

Kate onthulde aan het Britse tijdschrift The Mirror, dat ze een matchende bijnaam heeft met haar zus Pippa Middelton. Haar zus kreeg de bijnaam Pip en Kate kreeg als bijnaam Squeak. Samen waren ze Pip en Squeak zoals het gelijknamige kinderboek Pip & Squeak.

3. Duke of Edinburgh award

Toen Kate naar het Marlborough College ging, deed ze mee aan de Duke of Edinburgh Award. Dit is een ontwikkelingsprogramma voor jongeren opgericht door niemand minder dan toekomstige schoon-grootvader prins Philip.

4. Sportrecord

Dat Kate sportief is, weten we allemaal. Maar wist je ook dat er een record op haar naam staat? Tijdens haar basisschooltijd op de St. Andrew’s School deed ze mee aan een atletiekevenement waar ze een recordtijd neerzette. Volgens het Britse tijdschrift The Mirror staat haar record nog steeds! Het is dus absoluut geen verrassing dat de sportieve Kate zich zo op haar gemak voelt tijdens atletische gelegenheden.

5. Tussenjaar

Nadat miss Middleton was afgestudeerd aan Marlborough College in 2000, nam ze een tussenjaar. Ze studeerde in Florence, reisde naar Chili, deed vrijwilligerswerk én maakte deel uit van de bemanning van een roeiwedstrijd. Één ding is zeker: Kate zat niet stil!

6. Bijbaan

Geloof het of niet maar de prinses van Wales heeft gewerkt als een serveerster! Dit deed ze naast haar studie op de universiteit. Goed in serveren was la Middleton echter niet: “Ik was verschrikkelijk”, vertelt ze in The Great Baking Show.

7. Roeien

In april 2007 gingen Kate en William kort uit elkaar. Gedurende deze break-up sloot Kate zich aan bij The Sisterhood, een drakenboot-team dat bestaat uit alleen maar vrouwen die intensief trainen om te winnen tegen een mannenteam. Twee weken voor de race moest ze zich helaas terugtrekken vanwege veiligheidsredenen, aldus de BBC.

8. Poster

Hubby Prins William was een tijdje de meest felbegeerde bachelor van Engeland. Er gingen toen geruchten rond dat Kate een poster van William in haar kamer zou hebben hangen nog voor ze een relatie kregen. In een interview met Tom Bradby ontkracht Kate deze roddel: “Dat mocht hij willen!”, lacht ze.

9. Make-up

Bij een prinses denken we al snel dat er een heel glam team aan make-up artiesten wordt opgetrommeld om ervoor te zorgen dat Kate er piekfijn bijloopt. Al helemaal op haar eigen bruiloft. Maar niks is minder waar, want Kate deed gewoon haar eigen make-up voor haar grote dag. Wat is ze toch normaal gebleven!

10. Bakken

Bovendien bakt Kate zelf de verjaardagstaarten voor haar kinderen. “Ik houd van taarten maken. Het is echt een soort traditie geworden”, vertelt ze aan Hello!. En er gaat natuurlijk niks boven zo’n zelfgemaakt koninklijke cake!

Bron: Beau Monde archief, People | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws