Kate opent nieuwe chirurgische afdeling in kinderziekenhuis in Londen

Door deze ontwikkeling kan de organisatie jaarlijks tot wel 2.300 extra kinderen behandelen.

Kate Middleton is een van de populairste royals die de Britten rijk zijn. De Princess of Wales is niet voor niets zo geliefd, want ze zet zich veelvuldig in voor de goede zaak. Zo ook vandaag, want vanochtend bracht Kate een bezoek aan het Evelina kinderziekenhuis in Londen om daar een nieuwe chirurgische afdeling te openen.

Beschermvrouwe

De prinses van Wales is tevens beschermvrouwe van het Evelina kinderziekenhuis in Londen. Ze was dinsdag in het ziekenhuis aanwezig voor de officiële opening van een nieuwe chirurgische afdeling genaamd ‘Children’s Day Surgery Unit‘. Deze afdeling is er, zoals de naam al aangeeft, op ingericht dat patiënten en hun families niet hoeven te overnachten in het ziekenhuis. Op deze manier doet Evelina’s er alles aan om een ziekenhuisbezoek zo comfortabel mogelijk te maken voor zieke kinderen.

De prinses krijgt de kans om rechtstreeks te horen van families en medewerkers over de impact die de afdeling nu al heeft. Bij aankomst werd de hertogin van Cambridge feestelijk ontvangen en sprak ze met de twee eerste patiënten van de afdeling.

Kate Evelinas
Beeld: NL Beeld
Kate eerste patiënten
Beeld: NL Beeld

Ook werd vanzelfsprekend het welbekende lintje doorgeknipt…

Kate lint doorknippen
Beeld: NL Beeld

…En lieten de kinderen de prinses zien dat er in het ziekenhuis ook ruimte is voor ontspanning en creativiteit.

Kate knutselen
Beeld: NL Beeld

2.300 extra kinderen

De afdeling is gehuisvest in het ultramoderne Children’s Day Treatment Centre, waar ook twee gloednieuwe operatiekamers aan zijn toegevoegd. Aan zieke kinderen wordt hier zoveel mogelijk zorg geboden op dezelfde dag, zodat ze de nodige stress die bij een ziekenhuisovernachting komt kijken niet hoeven te ervaren. Ook vinden behandelingen, die bestaan uit meerdere delen zoals een pre-operatieve controle, de operatie en het herstel, allemaal plaats in één doelbewust ontworpen ruimte. De nieuwe faciliteit transformeert de zorg voor kinderen en jongeren die een operatie nodig hebben, door alles wat ze nodig hebben op één plek te bieden. Met deze op het hele gezin gerichte ervaring, kan de organisatie jaarlijks tot wel 2.300 extra kinderen behandelen. Wauw!

Outfit

Voor dit bijzondere uitje droeg de moeder van drie een prachtig donkerblauw, op maat gemaakt pak van Sarah Burton voor Alexander McQueen, bestaande uit een pantalon en een double-breasted blazer. Voor onder de blazer trok ze een simpel doch stijlvol aansluitend truitje uit de kast en maakte ze haar look geheel af met een paar stijlvolle, marineblauwe pumps. Wat Kate’s coupe en maquillage betreft, droeg de prinses haar prachtige kastanjebruine lokken los en zette ze haar make up lichtjes aan, gebruikmakend van warme tinten.

Kate
Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Eerder bezoek

Prinses Kate bracht eerder dit jaar ook al een bezoek aan het Evelina kinderziekenhuis, waar ze de 27-jarige Mischa Ward en haar pasgeboren dochter Amaya-Rae ontmoette. De kleine Amaya-Rae was al met 23 weken geboren – veel te vroeg natuurlijk. Kate, die zelf moeder is van drie kinderen, leefde enorm met het gezin mee en deed haar uiterste best om de kleine meid en moeder Mischa bij te staan. Over de ontmoeting zei Mischa destijds: “Ze had zo’n kalmerende, prachtige uitstraling, ze zorgde ervoor dat ik me meteen zo ontspannen voelde. Het was alsof ik met een vriendin aan het praten was. Ze was een zonnestraal in een echt angstaanjagende tijd.”

Bron: Hello!, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws