Droevig nieuws voor de vorstelijke familie van Liechtenstein

Prins Constantin, de jongere broer van prins Alois, is op 51-jarige leeftijd overleden.

De koninklijke familie van Liechtenstein is in de rouw na de onverwachte dood van prins Constantin. Hij kwam op 5 december te overlijden op 51-jarige leeftijd. Constantin was de jongste zoon van de monarch, vorst Hans Adam II, en stond als zevende in de rij wat betreft de troonopvolging.

Officiële overlijdensverklaring

De prins overleed op dinsdag en op woensdag 6 december gaf het Liechtensteinse hof een verklaring waarin zijn overlijden werd bevestigd. “Het hof betreurt het te moeten aankondigen dat prins Constantin van Liechtenstein onverwacht is overleden op 5 december 2023,” luidde de verklaring. De prins laat zijn vrouw, prinses Marie van Liechtenstein, en hun kinderen prins Moritz (20), prinses Georgina (18), en prins Benedikt (15) achter. De doodsoorzaak is niet bekend. Ook is het nog niet bekend wanneer zijn uitvaart plaatsvindt.

Moeder Marie

De prins stierf slechts twee jaar na zijn moeder, prinses Marie van Liechtenstein, die twee jaar geleden op 81-jarige leeftijd overleed. Marie kreeg op 18 augustus 2021 een beroerte en overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. Na haar dood ging het land zeven dagen in nationale rouw, ondertussen lag haar lichaam twee dagen lang opgebaard in de Sint-Florinkathedraal.

Wie was Constantin?

De overleden prins Constantin was een fervent milieubeschermer. Hij had een bijzondere interesse voor landbouw en bosbouw en hield zich daarnaast bezig met duurzame energie. Hij was lid van de Oostenrijkse Raad voor Duurzame Ontwikkeling. Deze groep is gevestigd in Wenen en richt zich op het implementeren van de ‘duurzame ontwikkelingsdoelen’ in de in de VN-agenda voor 2030.

Liechtenstein

Liechtenstein, gelegen tussen Zwitserland en Oostenrijk, is een parlementaire democratie, geleid door de vorst. In 2004 droeg Hans Adam zijn bevoegdheden over aan zijn oudste zoon Alois. Hoewel hij zijn bevoegdheden heeft overgedragen aan de volgende generatie, blijft hij zelf in functie. De titel van vorst wordt pas overgedragen als hij overlijdt.

Bron: Hello!, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws