Zwoyals vieren Nobelprijzen met glamour en tiara’s

Een ouderwets glamoureuze avond voor de Zweedse royals.

Gisteren werden in Stockholm de Nobelprijzen uitgereikt. Een gelegenheid waar de Zwoyals ruim vertegenwoordigd zijn, en waar dus de nodige glitter en glamour bij komt kijken. Inclusief tiara’s!

Prijzen en glamour

Sinds 1901 wordt in Zweden elk jaar een uitreiking van de Nobelprijzen georganiseerd. Het gaat om prijzen voor prestaties op gebied van natuurkunde, scheikunde, fysiologie of geneeskunde, literatuur en vrede. Het is een gelegenheid die de Zwoyals uiteraard aangrijpen als een kans om hun beste glamour-beentje voor te zetten, en ook dit jaar was het weer raak. Koningin Silvia en prinsessen Victoria en Sofia verschenen in stuk voor stuk betoverende looks.

Koningin Silvia

De koningin van Zweden maakte haar opwachting in een roze japon van het merk Georg + Arend. Op haar hoofd prijkte de Nine-Prong Tiara. Deze wordt ook wel de Queen Sophia Tiara genoemd, en kent een lange geschiedenis. Het hoofdsieraad werd werd volgens het koninklijk hof ergens rond 1860 gemaakt voor prinses Sophia van Nassau, nadat zij trouwde met prins Oscar.

Beeld: NL Beeld

Prinses Sofia

Sofia verscheen bij de uitreiking in wat we noemen een understatement van een little black dress. De prinses had zich voor de gelegenheid in een zwarte ANDIATA-japon gehuld, en vulde die look aan met de nodige juwelen. Ze droeg opnieuw haar huwelijkstiara, en maar liefst twee Swarovski-items: een choker en een collier uit de Mesmara-collectie. Al met al een look met genoeg glamour, kunnen we wel stellen.

Beeld: NL Beeld

Prinses Victoria

Wie gisteren toch écht de letterlijke kroon spande fashion wise, was echter prinses Victoria. Zij verscheen in een betoverende, paarse japon van Camilla Thulin, en maakte haar look af met de Amethyst Parure Tiara. Een tikje dramatisch, maar daar hoor je ons natuurlijk niet over klagen. De prinses was een pláátje om te zien. 

Beeld: NL Beeld

Al met al was het weer eens een ouderwets glamoureuze avond voor de Zwoyals. Op naar de volgende!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws