Zien: de dubbeldate van Wills en Kate met het Zweedse kroonprinselijk paar

Een avond vol glitter en glamour!

Prins William en prinses Kate beleefden donderdagavond een heerlijke muzikale avond tijdens de jaarlijkse Royal Variety Performance. Deze betekenisvolle avond brachten ze echter niet alleen met elkaar door, maar samen met de Zweedse royals kroonprinses Victoria en prins Daniel, die momenteel een driedaags bezoek brengen aan Groot-Brittannië.

Royal Variety Performance

Elk jaar wordt de absolute top van de Commonwealths entertainment-wereld uitgenodigd voor de grote Royal Variety Performance. Cabaretiers, zangers en bands, theater, toneel en zelfs goochelarij: allen zetten hun beste beentje voor om indruk te maken op de royals. Dit jaar was het Zweedse kroonprinselijk paar ook in het land voor een driedaags werkbezoek en dat betekende: op royal dubbeldate naar de Royal Albert Hall in Londen! De prins en prinses van Wales gingen samen met de Zweedse royals naar het muziekfestival om onder anderen zangeres Cher te mogen bewonderen op het Britse podium.

Op dubbeldate

Op verzoek van de Zweedse regering reizen de Zweedse royals naar Engeland af om het evenement bij te wonen. Dat het viertal samen op pad ging is dan ook niet heel gek, aangezien Victoria en Daniel uitgenodigd waren bij het huwelijk van het Britse kroonprinselijke paar, en ze een zwangere Kate en Wills hen in 2018 een bezoekje brachten. De band tussen de vier lijkt sinds 2018 dan ook helemaal goed te zitten. Zo delen Kate en Victoria bijvoorbeeld veel gezamenlijke interesses. Victoria en Daniel besloten na hun huwelijk in 2010 een stichting op te zetten met als doel om kinderen en jongeren uit een sociaal isolement te halen, iets waar de prinses van Wales zich ook sterk voor inzet.

Mooiste outfit uit de kast

Prinses Kate verscheen in een blauwgroene avondjurk van Safiyaa. Een klassiek ontwerp met een fijne portie drama aan de mouwen! Haar suede Gianvito Rossi pumps in dito kleur complementeerden de prachtige japon perfect. Ze stijlde de look af met een zilveren Jenny Packham clutch, een armband die perfect lijkt te passen bij het glinsterende halsstuk van de jurk, en subtiele oorbellen – dan wel niet verborgen onder haar perfect geföhnde coupe.

Victoria trok voor de gelegenheid een off-shoulder jurk met zwarte veren van het Zweedse label Toteme uit de kast. Hoewel we op het eerste gezicht ietwat pino-vibes kregen van deze keuze, misstaat het de kroonprinses allerminst. Ze ziet er elegant uit, met haar lokken in haar kenmerkende strakke knotje. Ze verfraaide haar look met robuuste gouden sieraden en een clutch van het zelfde label als haar japon.

De beide heren droegen een fijne smoking – altijd goed, ook in royal kringen!

Feestelijk spektakel

Voorafgaand aan de show sprak het viertal met vertegenwoordigers van de Royal Variety Charity, die mensen ondersteunt die in de entertainmentindustrie werken en zorg en hulp nodig hebben. Ook ontmoetten ze de artiesten die later op de avond op het podium verschenen. Kortom: een hoop handjes schudden waarbij de vraag is wie zenuwachtiger is om wie te ontmoeten.

Daarna volgde een spetterende muziekale avond, met onder anderen optredens van Poprockband McFly, zanger Rick Astley, popzangeres Zara Larsson en singer-songwriter Paloma Faith.

Jammer is wel dat we het viertal op de kiekjes niet hebben kunnen betrappen op het schudden van de heupjes. Iets voor een volgende dubbeldate dan maar?

Bron: Hello! Magazine, People, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws