Vanavond te zien: de documentaire over Miss Nederland Rikkie Kollé

In 'De mooiste vrouw van Nederland' volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador.

Dit jaar werd Rikkie Kollé gekroond tot Miss Nederland 2023. Naast veel bewondering leverde deze titel haar helaas ook de nodige haatreacties en zelfs doodsbedreigingen op. AVROTROS besloot daarom een documentaire te maken over de weg die Rikkie de afgelopen tijd heeft afgelegd. En het goede nieuws: de docu wordt vanavond uitgezonden!

Heftige reacties

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jarige Rikkie wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de kersverse Miss Nederland duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! “Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst”, vertelde ze na de finale aan Grazia. “Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist.”

Documentaire

Hoe deze periode voor haar was, kunnen we zien in de documentaire waar AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen momenteel aan werken. “Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit”, klinkt de korte toelichting op de film. “In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.”

Jesse heeft Rikkie de afgelopen maanden gevolgd, tijdens haar voorbereidingen voor op de Miss Universe-verkiezing. Rikkie en Avrotros deelden vandaag al een kleine teaser op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@avrotros)

De docu De mooiste vrouw van Nederland is vanavond (21 december) om 21.25 uur te zien bij NPO 3. Ook kun je de documentaire natuurlijk kijken via NPO Plus. Kijken maar!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws