Grijze haren? Met deze tips kun je je lokken ormarmen

Grijze lokken zijn geen reden tot paniek!

Het moment is daar: je hebt je eerste grijze haar ontdekt. Reden voor paniek? Absoluut niet! Het kan even wennen zijn, maar in plaats van je zorgen te maken, kun je de grijze haren ook omarmen. Iedereen wordt ooit grijs, inclusief de royals! Zo laat Caroline, de prinses van Monaco, zien dat je je grijze lokken écht niet hoeft te verbergen. Watson Anthony, hoofdredacteur van Hairstyle Camp, geeft een aantal adviezen waarmee je er net als Caroline jeugdig uit blijft zien – ook met grijze haren!

Verven, verven, verven

Oh nee! Je hebt je eerste grijze haar ontdekt. Natuurlijk snappen we dat je daarvan kunt schrikken. Toch kun je je er het beste bij neerleggen en de grijze haren omarmen. Vind je het vervelend dat je haar voor een deel grijs is? En zie je het laten uitgroeien niet echt zitten? De oplossing is heel erg simpel. Je verft de rest van je haren gewoon in dezelfde kleur grijs! Let daarbij wel goed op dat je door je grijze lokken geen geeltinten ziet. Zie je dit wel? Dan kan een anti-vergelingsshampoo volgens Watson wonderen doen.

Lange haren

Vaak denken vrouwen bij het krijgen van grijze haren dat ze een schaar in hun prachtige lokken moeten zetten. Maar dat hoeft helemaal niet! Grijze lange haren zijn namelijk nét zo mooi als een gekleurde bos. En hoewel grijze haren vaak geassocieerd worden met oud worden, laten lange grijze haren je er juist jonger uitzien. Natuurlijk hoef je je haar niet extreem lang te laten groeien voor die jeugdige look, met een lange bob kom je ook al een heel eind.

Leave-in-conditioner

Mensen met grijs haar kennen de struggle: als je gekleurde lokken plaats maken voor grijze manen droogt je haar sneller uit. En je raadt het al: grijs, droog haar kan je een stuk ouder laten lijken. Begint het jou ook op te vallen dat je grijze haren er droog uitzien, dan adviseert Watson om een goede leave-in-conditioner te gebruiken. Zo hydrateer je je haar en zorg je ervoor dat het zacht en soepel blijft.

Styling

Hoe jij je grijze haren stylet heeft natuurlijk ook al een grote invloed op je look. Watson adviseert om vooral te blijven experimenteren met verschillende looks en daarmee in te spelen op de trend van het moment. Je moet vooral niet bang zijn en risico’s te nemen. Volgens Watson moet je je juist niet tegenhouden door je leeftijd. Een messy bun, een paardenstaart of een mooie vlecht, de keuze is reuze!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws