Dineren ín Paleis Soestdijk? Dit is je kans!

Deze eenmalige kans wil je niet missen!

We dromen er allemaal wel eens van om te leven als een royal. Designerstukken dragen, flaneren door luxe paleizen, dineren met haute cuisine, en genieten van het goede leven – we vergeten voor het gemak even alle royal duties die ook bij zo’n rol komen kijken. Mocht jij je nu ook voor een avondje een echte royal willen wanen, dan hebben we goed nieuws!

Paleis bezoeken

Veel van de paleizen die we in Nederland hebben, zijn slechts heel beperkt te bezoeken. Tja: niet alleen zijn deze imposante gebouwen vaak goed beschermde monumenten, maar er wordt natuurlijk ook gewoond en gewerkt door onze Oranjes. En om nu je woonkamer open te stellen voor het grote publiek? Dat gaat wel erg ver.

Naast de verschillende rondleidingen die je kunt volgen in bijvoorbeeld het Paleis op de Dam of Paleis Noordeinde, is er nu nóg een unieke mogelijkheid ontstaan om in de voetsporen te volgen van onze koninklijke familie!

Dineren ten paleize

Zo werd deze week namelijk aangekondigd dat Paleis Soestdijk één van de locaties is van het reizende restaurant De Maaltuin. Dit betekent dat je geheel in style van je maaltijd kunt genieten onder de kroonluchters van het paleis waar wijlen koningin Juliana en prins Bernhard hun kroost opvoedden. Ja, je leest het goed: de plek waar prinsessen Beatrix, Irene, Margrieten Christina opgroeiden, opent z’n deuren voor een unieke diner-ervaring!

De Maaltuin meldt dat het diner en de ervaring gebaseerd zijn op de expositie De vrouwen van Soestdijk, die momenteel te zien is in het paleis. Onder het genot van live muziek krijgen gasten een koninklijk vijfgangendiner voorgeschoteld met bijpassende wijnen of mocktails. Bovendien kun je kiezen uit vier verschillende unieke locaties binnen het paleis om van je diner te genieten. Zo heb je de keuze uit een culinaire ervaring in de Witte Eetzaal, de hoeksalon, de empiresalon, of Wilhelmina’s appartement.

In de prachtige trailer kun je vast even proeven van de sfeer:

Paleis Soestdijk

Het is niet de eerste keer dat De Maaltuin neerstrijkt op het landgoed. Zo organiseerden ze eerder al diners in de stallen van het paleis, en kon je tot eind vorig jaar genieten van allerhande culinaire hoogstandjes in het koetshuis.

Maar nu is er dus voor het eerst de mogelijkheid om ook echt ín het paleis te dineren. Dit zal ook meteen de enige keer zijn dat dit kan, dus het zal je niet verbazen dat tickets voor dit evenement als warme broodjes over de toonbank gaan. Mocht je achter het net vissen: De Maaltuin organiseert deze zomer ook een reeks diners in de kassen van Paleis Soestdijk, en biedt het hele jaar door etentjes aan op unieke, monumentale locaties door heel Nederland. Kortom: genoeg leuks te beleven op culinair gebied!

Bron: De Maaltuin, Paleis Soestdijk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws