Hoera! Margriet en Pieter van Vollenhoven vieren 57-jarig jubileum

Alle reden voor een terugblik!

Tijd voor taart op Paleis het Loo! Vandaag is het namelijk exact 57 jaar geleden dat prinses Margriet en Prof Mr. Pieter Van Vollenhoven elkaar het jawoord gaven. Door de jaren heen zijn er heel wat zoete kiekjes van de twee verschenen, dus Beau Monde vond het de hoogste tijd voor een terugblik!

Ontmoeting

In mei 1963 heeft het paar elkaar ontmoet. Ze studeerden toen beiden rechten aan de universiteit van Leiden. De relatie tussen Margriet en Pieter was destijds z’n tijd ver vooruit – het gebeurde namelijk niet vaak dat een prinses voor een burgerman koos.

Dit zorgde dan ook voor de nodige problemen met familieleden. Maar gelukkig was het belangrijkste familielid van die tijd, koningin Juliana, moeder van prinses Margriet, een voorstander van de relatie. In 1999 stelde Pieter zelf nog in een interview: “Mijn schoonouders hadden zeer moderne opvattingen. Volgens hen moest het mogelijk zijn dat hun dochter met een Nederlander zou trouwen, vandaar hun toestemming voor het vervroegd bekendmaken van een verloving.”

Beeld: BrunoPress

Huwelijk

Op 10 januari 1967 stapten Pieter en Margriet in het huwelijksbootje. Dit deden ze in Den Haag in de Grote of Sint-Jacobskerk.

Beeld: Nationaal Archief

En nog een kiekje van hun grote dag!

Beeld: BrunoPress

Ook op foto’s van het stel door de jaren heen spat het geluk ervanaf. Zoals hier in 1978…

Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in 1978.
Beeld: RVD – Koninklijk Huis via Nationaal Archief

In ’t groen in 1990…

margriet pieter van vollenhoven
Beeld: RVD – Koninklijk Huis via Nationaal Archief

…Of gezellig op een bankje in 1994.

margriet pieter van vollenhoven
Beeld: RVD – Koninklijk Huis via Nationaal Archief

Gezin

Samen hebben ze vier zoons gekregen: Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975). En inmiddels zijn ze ook de trotse opa en oma van elf kleinkinderen!

Beeld: BrunoPress

Jaren later stond het gezin (plus aanhang) weer samen op de foto op de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander.

Beeld: BrunoPress

En na al die jaren dansen ze nog steeds samen bij galadiners!

Beeld: BrunoPress

Wie weet: gaan vanavond bij Paleis het Loo ook nog even de voetjes van de vloer? Het zou zo kunnen! Namens de redactie van Beau Monde van harte gefeliciteerd met het 57-jarige jubileum!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws