Sprookje loopt ten einde: deze kroonprins gaat scheiden

Verdrietig nieuws!

Niet elk sprookje heeft een happy ending. Dat blijkt nu ook het geval voor de Albanese kroonprins Leka, want zijn huwelijk met kroonprinses Elia is helaas ten einde. Via een persbericht op zijn Instagram wordt aangekondigd dat de twee met wederzijdse instemming hebben besloten om een scheiding aan te vragen.

Albanese monarchie

Even voor de goede orde, échte royals zijn de twee niet. Albanië schafte lange tijd geleden de monarchie al af, en het koningshuis heeft dus enkel nog een ceremoniële rol. Als dit niet het geval was geweest, had Leka inmiddels de titel ‘koning’ gedragen. Zijn vader overleed namelijk in 2011.

Leka en Elia droegen wel altijd de titels van kroonprins en kroonprinses, al was het vooral voor de vorm. Maar die titel zal Elia moeten gaan inleveren, nu de twee hebben aangekondigd uit elkaar te gaan.

Doel verloren

In het bericht, dat gisteren door de kroonprins geplaatst werd, is het volgende te lezen:

“Via deze mededeling deel ik officieel mee dat ZKH Prins Leka en Elia Zaharia overeengekomen zijn om een einde te maken aan hun huwelijk.

Aangezien het huwelijk zijn doel heeft verloren, hebben ze besloten om het met wederzijdse instemming te beëindigen en de nodige juridische stappen te ondernemen.

Hoewel ze geen vertrouwen meer hebben in hun eigen gezin als instituut, gelooft ZKH Prins Leka II dat wederzijds respect en begrip de basis zullen vormen voor de voortzetting van hun relatie. Dit met als drijfveer de groei en opvoeding van HKH Prinses Geraldine.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HRH Crown Prince Leka (@princleka)

Huwelijk

Leka en Elia leerden elkaar kennen rond 2003, toen ze allebei in Parijs studeerden. Ze verloofden zich in 2010, en in het najaar van 2016 gaven ze elkaar het ja-woord.

Op 22 oktober 2020 kreeg het kroonprinselijk paar ook een dochter, prinses Geraldine. Zij is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Geraldine van Albanië.

Als B-list prinses had Elia eigenlijk het beste van twee werelden: aan de ene kant kwam ze in de mooiste paleizen over de vloer, en aan de andere kant kon zij gewoon werken als actrice en presentator. Hierdoor zal het voor haar wél iets minder ingewikkeld worden om weer terug te gaan naar een leven als ‘normale’ burger…

Bron: Instagram @princleka, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws