Van ‘girl next door’ tot Deense kroonprinses: zo bereidde Mary zich voor op haar rol

'Ik zag haar verlangen om zichzelf te veranderen en haar leven te transformeren.'

Het leven van kroonprinses Mary van Denemarken is een real-life fairytale te noemen. Haar transformatie van doorsnee Australisch meisje tot toekomstig koningin van Denemarken doet absoluut niet onder voor het gemiddelde sprookje! Maar, waar Assepoester op magische wijze veranderde in een prinses, was daar bij Mary wat meer werk voor nodig.

De ontmoeting

Kroonprinses Mary ontmoette haar Frederik in het jaar 2000, tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Ze waren toevallig allebei in dezelfde bar, waar Frederik aan Mary geïntroduceerd werd als ‘Freddy’. De twee werden verliefd, en wat begon als een geheime lange-afstandsrelatie mondde uiteindelijk uit in een royal wedding in 2004.

‘Starmakers’ training

Nu, bijna 25 jaar en 4 kinderen later, staat het koninklijke koppel op het punt gekroond te worden tot koning en koningin van Denemarken. Maar, dat het zover heeft mogen komen, heeft Mary wellicht wel te danken aan ‘prinsessenfluisteraar’ Teresa Page, bij wie zij een heuse Starmakers training volgde.

Nog geen zes weken nadat ze Frederik ontmoette, klopte Mary aan bij de levenscoach. Die vertelt nu alles over de royal transformation die Mary met haar hulp heeft doorgemaakt, in een interview met Sunrise.

Sterrenkwaliteit

Acht weken lang werd Mary gecoacht door Teresa, om haar klaar te stomen voor het leven in de public eye. Teresa hielp Mary haar gedrag te verfijnen, zodat ze beter zou passen in het koninklijke leven. Ook werd er hard gewerkt aan haar ‘sterkwaliteit’.

Deze koninklijke stoomcursus had wel een prijskaartje: Mary investeerde $1195 in het programma, waar ze leerde hoe ze moest lopen, praten en glimlachen. Ze nam deel aan acteersessies en improvisatieactiviteiten, en kreeg les in hoe je toegankelijk overkomt. Achteraf kunnen we wel stellen dat dat geld het meer dan waard was, toch?

Volgens Teresa is Mary haar ‘meest succesvolle leerling ooit’. “Ik zag haar interesse in het lesmateriaal, haar liefde voor leren en haar verlangen om zichzelf te veranderen en haar leven te transformeren,” vertelt ze.

Hulp van Frederik

Niet alleen de levenscoach heeft Mary geholpen in haar road to royalty, ook Frederik zelf heeft haar het een en ander bijgebracht. Zo hielp hij haar bij het aanleren van het koninklijke kniksje, voordat hij haar aan zijn moeder, koningin Margrethe II, voorstelde. Dit kniksje is overigens een gewoonte die Mary binnenkort mag loslaten: zodra ze koningin wordt, is het niet langer meer nodig om voor andere royals door de knieën te gaan.

Bron: Hello! Magazine, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws