Hoe prinses Mary reageerde op haar aanstaande rol als koningin

Vindt Mary zichzelf de 'perfecte prinses'?

Van kleine Australische meid uitgroeien tot marketing-professional en dan opeens een kroonprins aan de haak slaan: het kan verkeren! Prinses Mary heeft bepaald geen standaard aristocraten-pad naar het Deense hof afgelegd. Toch zal zij over ongeveer anderhalve week te boek staan als koningin van Denemarken. Maar hoe gaat ze daar nu eigenlijk zelf mee om?

Burgermeisje

Waar het vroeger not done was om je als royal in te laten met het gewone volk, zien steeds meer monarchieën in dat het toch wel zo modern is om dergelijke ideeën het paleisraam uit te gooien.

Toch werd er lang geheimzinnig gedaan over een relatie toen de Deense kroonprins, Frederik, als een blok viel voor de Australische Mary Donaldson. Tussen 2000 en 2003 werden de twee meermaals samen gespot in Denemarken en Australië, begin 2002 verhuisde Mary naar Kopenhagen, en in september 2003 was er dan ein-de-lijk de bevestiging: koningin Margrethe liet weten dat zij bij een raadsvergadering op 8 oktober haar toestemming voor het huwelijk zou geven. En zo geschiedde!

Interview

En zoals het dan heurt, werd er op 8 oktober na de officiële verloving vriendelijk gewuifd vanaf het balkon, én werden de nodige interviews gegeven door het gelukkige stel. Natuurlijk ging dit gepaard met een goede dosis verliefde blikken over en weer, en een tikkeltje aarzelend geformuleerde antwoorden. Het blijft ook wel een vuurdoop natuurlijk, als kersvers geïntroduceerd onderdeel van de koninklijke familie.

Zo werd Mary in het programma 60 Minutes Australia aan de tand gevoeld over haar aanstaande huwelijk én rol aan het hof. Hierbij vroeg presentatrice Tara Brown natuurlijk ook hoe miss Donaldson keek naar de toekomst. Zo vroeg Brown: “Is het al ingedaald dat jij de volgende koningin van Denemarken zult zijn?”

Hoewel ze even aarzelt, geeft Mary een duidelijk diplomatiek antwoord op de vraag. “Nog niet helemaal, nee. En zoals ik vandaag al een paar keer heb gezegd: dit is de eerste dag dat ik echt begin in deze rol. En hoe ik die rol ga vervullen, zal over tijd evolueren.”

Perfecte prinses

Brown voert de druk echter nog even op, en stelt dat Mary straks onderdeel wordt van wat door veel mensen gezien wordt als ‘de perfecte koninklijke familie’. Hoe gaat Mary om met die druk? “De perfecte prinses…wat is de perfecte prinses? Ik weet het niet. Ik denk allereerst dat dat heel subjectief is. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat ik de rol zal vervullen op mijn eigen manier en dat alles wat ik kan doen is hard werken en mijn best doen. En voor sommigen zal dat goed genoeg zijn en voor sommigen niet.”

Nuchter, met respect voor de bijzondere rol van haar schoonfamilie én volgens eigen zeggen een ‘kleine Ozzy twist’ – ook toen zat Mary duidelijk vol potentie om uit te groeien naar de populaire prinses die zij anno nu is. Die rol van koningin zal haar ongetwijfeld even goed passen!

Bron: Hello! Magazine, 60 Minutes Australia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws