Zien: koning Willem-Alexander op pad in Gelderland en Drenthe

Van een watertaxi tot meelwormburgers: zó zag zijn dag eruit.

Een drukke dag voor Willem-Alexander: de koning bracht gisteren een bezoekje aan de Port of Zwolle in Meppel, en aan de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders in Harderwijk. De dag was gevuld met handen schudden, eten proeven én een vaartochtje met de watertaxi.

Port of Zwolle

De koning bezocht verschillende bedrijven in de Port of Zwolle, een havenbedrijf van de gemeenten Kampen, Zwolle en Meppel. Zo ging hij eerst langs bij botenbouwer Alumax Boats, waar hij een rondleiding kreeg door de werf.

Door verschillende medewerkers werd Wim-Lex meegenomen in het bouwproces van de aluminium boten van het bedrijf, zoals sloepen, watertaxi’s en elektrische rondvaartboten. En zoals te zien is op de foto, vond hij dat hartstikke interessant.

Beeld: NL Beeld

Na zo’n bezoek kan een klein tochtje op het water natuurlijk niet ontbreken! Daarom stapte de koning (rechts op foto) aan boord van een gele watertaxi.

Beeld: NL Beeld

Eenmaal veilig op de kant kreeg Willem-Alexander de gelegenheid om de inwoners van Meppel te ontmoeten. De koning liet zien dat hij zeker niet de moeilijkste is, en poseerde voor wat selfies met de plaatselijke jeugd. Say cheese!

Beeld: NL Beeld

Van al die praatjes en selfies krijg je natuurlijk ook honger. Gelukkig stond er nog een bezoekje aan Fieldlab Circulair Ondernemen op de planning! Hier kon de koning kennismaken met allerlei innovatieve soorten voedsel. Zo werd hem een heuze meelwormburger voorgeschoteld, en die beviel wel: “Deze burger heeft een andere consistentie dan een vleesburger, maar hij smaakt wel goed”, concludeerde Wim-Lex.

Bezoek Gerechtsdeurwaarders

Eerder op de dag was koning Willem-Alexander al op bezoek geweest in Harderwijk, bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Hier kreeg hij de kans om mee te kijken met het werk dat zij doen…

Beeld: NL Beeld

…én om vergaderingen bij te wonen. Hij sprak met de deurwaarders over de ontwikkeling van het vak en de opleiding. Gelukkig ging dat er gezellig aan toe, want er werd veel gelachen!

Beeld: NL Beeld

En, ter afsluiting van de dag kreeg de koning nog het lustrumboek van de KBvG in overhandigd, ter ere van hun 150-jarig bestaan.

Beeld: NL Beeld

Werkbezoek Máxima

Ook voor Máxima komt er binnenkort weer een bezoekje aan. Haar eerste binnenlandse werkbezoek van 2024 vindt plaats op 23 januari, in Venlo. De koningin zal langs gaan bij het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG), een programma dat zich inzet voor goede en betaalbare zorg voor iedere patiënt in Nederland.

Bron: RVD, De Stentor | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws