Koningspaar arriveert op eerste dag van de nieuwjaarsontvangsten

Ook Beatrix is traditiegetrouw van de partij!

Met de komst van 2024 is het ook weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Oranjes! Vandaag ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima traditiegetrouw alle Nederlandse genodigden op het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Nieuwjaarsontvangsten

Vorige week schreven we nog over Máxima’s bezoek aan de Verenigde Staten, maar inmiddels is de koningin gewoon weer teruggekeerd. Vandaag is het koningspaar namelijk in Amsterdam voor dag één van de traditionele Nieuwjaarsontvangsten. Op deze eerste dag verwelkomen zij enkele honderden gasten uit verschillende sectoren van de Nederlandse samenleving. Dat wordt dus een heleboel handen schudden!

Het koningspaar liet zich niet kennen door het winterse weer, en kwam stralend aan bij het Paleis op Dam. Wel was er een paraplu nodig om Wim-Lex droog te houden…

Beeld: NL Beeld

Maar even later stonden Willem-Alexander en Máxima droog onder de ingangspoort, waar zij nog even vrolijk zwaaiden naar de aanwezige pers.

Máxima draagt een broek, zachtroze coltrui en blouse. Verder weet Josine Droogendijk van Modekoningin Màxima te vertellen dat de koningin een kralenketting met ammoniet (spiraalvormig fossiel) om heeft, die zij eerder droeg in de zomer van 2016.

Beeld: NL Beeld

Ook aanwezig op deze eerste dag van de nieuwjaarsreceptie: Prinses Beatrix!

Beeld: NL Beeld

Doorgaans zijn ook prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig tijdens de nieuwjaarsontvangsten, maar van hen hebben we helaas nog geen glimp kunnen opvangen…

Het programma

De nieuwjaarsontvangst bestaat in totaal uit twee dagen. Op de eerste dag ontvangen de koning en koningin politici, openbaar bestuurders, en andere mensen uit de Nederlandse samenleving. Elk jaar wordt bovendien een specifieke groep mensen uit de samenleving uitgelicht. Dit jaar zijn dat vertegenwoordigers die te maken hebben met het thema ‘breedtesport’.

Morgen stellen Willem-Alexander en Màxima hun paleisdeuren open voor ‘buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties’, aldus het RVD. Prinses Beatrix zal op deze tweede dag niet aanwezig zijn.

Bron: RVD / Koninklijkhuis.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws