Door dik en dun: dit is de hartsvriendin van koningin Máxima

De hartsvriendinnen gaan way back en hebben alle belangrijke momenten in elkaars leven gedeeld.

Koningin Máxima heeft op allerlei plekken in de wereld gewoond, maar leidt sinds ze Willem-Alexander leerde kennen een compleet ander leven dan ze vroeger kon bedenken. Eén ding is echter altijd hetzelfde gebleven: haar hechte vriendschap met Samantha Deane. De hartsvriendinnen kennen elkaar al vanaf de kleuterschool in Argentinië en zijn – ondanks de afstand – nog altijd onafscheidelijk.

Vanaf de kleuterschool…

Met een gigantisch drukke baan en gezinsleven is het niet makkelijk om vriendschappen te onderhouden. Koningin Máxima heeft een aantal vrienden in haar leven, maar Samantha steekt er met kop en schouders bovenuit. De hartsvriendinnen gaan way back en hebben alle belangrijke momenten in elkaars leven gedeeld.

Terug naar het begin. Máxima en Samantha leerden elkaar kennen op de kleuterschool in Argentinië. Het was meteen dikke mik, al helemaal toen ze beiden naar de Northlands School gingen. Daarna scheidden hun wegen. Samantha vertrok naar Engeland, terwijl Máxima in New York en Brussel heeft gewoond. Toch hebben ze al die tijd contact gehouden.

…tot aan de Nederlandse adel

Hoewel hun levens er nu heel anders uitzien, zijn de twee zijn nog altijd hartsvriendinnen. Samantha was getuige op de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima en is de meter van prinses Amalia. Samantha is inmiddels ook getrouwd met een Nederlander, die ze via haar hartsvriendin leerde kennen. In 2004 gaf ze het jawoord aan Willem Frederik van Welderen baron Rengers, een goede vriend van de koning.

Veel foto’s van Samantha hebben we niet, maar ze is onder andere te zien in onderstaande video als peetmoeder van prinses Amalia. Ze is de dame met de bruine hoed die je op 4:48 tussen Willem-Alexander en Máxima in ziet staan.

 

Samantha zet zich tegenwoordig hard in voor duurzaamheid en eco-friendly initiatieven. Zo leert een snelle blik op haar LinkedIn-pagina dat ze zich anno nu inzet voor haar eigen Kelp Forest Foundation, die onderzoek doet naar zeewier als duurzaam alternatief in allerlei verschillende sectoren. Door de jaren heen hebben er flink wat kilometers tussen Máxima en haar hartsvriendin gezeten, maar het moge duidelijk zijn: de twee zijn er nog altijd voor elkaar door dik en dun!

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld, YouTube Koninklijk Huis

Laatste nieuws