Aan de slag! Koningin Máxima verschijnt bij eerste duty in New York

Nieuw jaar, nieuwe taken!

Voor menigeen zit de kerstvakantie er alweer op. Terug naar school, de collegebanken in, of naar kantoor – het heurt er nu eenmaal bij. Ook koningin Máxima is weer hard aan het werk. Haar eerste taak dit jaar is bovendien gerelateerd aan een zaak waar zij zich al heel lang voor inzet!

Aan de bak

Voor prinses Amalia zijn de laatste loodjes van het eerste semester aangebroken, prinses Ariane is inmiddels teruggekeerd naar haar kostschool in Duino, en prinses Alexia? Die is ongetwijfeld ook hartstikke druk met haar tussenjaar.

Deze week is ook koningin Máxima weer hard aan de bak gegaan. Zo vloog zij voor een tweedaags bezoek aan New York en Washington richting de Verenigde Staten.

Verenigde Naties

Naast graag gezien Oranje-gezicht is Máx namelijk ook een speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling – niet echt een benaming die lekker van de tong rolt, en de officiële afkorting ‘UNSGSA’ is niet veel pakkender. Maar goed – dat doet niet af aan het belang van deze functie, natuurlijk.

In deze rol voerde HKH gisteren gesprekken met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de heer António Guterrees, en het hoofd van de United Nations Development Programme, Achim Steiner. Daarnaast ging zij in the Big Apple in gesprek met het team dat zij achter zich heeft staan als UNSGSA.

In Washington stonden vandaag onder meer ontmoetingen met IMF-directeur Kristalina Georgieva en vergaderingen met allerhande ontwikkelingsorganisaties op het programma.

Mijlpaal

Bovendien heeft onze koningin dit jaar een heel bijzondere mijlpaal bereikt. Dit is namelijk haar vijftiende jaar als speciaal pleitbezorger bij de VN. Eerder deze week werd daarom een speciaal jubileumlogo onthuld waarin een grote ’15’ het middelpunt is.

Op foto’s van Máxima vanuit New York is te zien hoe zij trots poseert met een brochure waarin de successen van de afgelopen 15 jaar gevierd worden.

Voor haar verschijning ging Máxima gekleed in een outfit van Natan, die zij volgens de experts van de Royal Fashion Police al een decennium lang in haar kast heeft hangen. Een nieuw jaar, maar dezelfde vertrouwde designers – sommige zaken zullen waarschijnlijk nooit veranderen!

Bron: RVD, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws