Wauw: koningin Mary doet haar nieuwe titel eer aan in prachtige outfit

Het thema was duidelijk paars gisteren.

Ze groeide uit van een ‘gewoon’ Australisch burgermeisje tot prinses, en nu zelfs koningin van Denemarken: Mary heeft haar nieuwe titel omarmd, en lijkt vastbesloten deze met verve te dragen. Tijdens haar eerste optreden als vorstin verschijnt ze in een prachtige outfit.

Transformatie

Het zal je maar gebeuren: je leidt een doodnormaal leven, tot je in je twintiger jaren stapelverliefd wordt op een prins. Voor je het weet ben je omringd door paleismuren, en start je een carrière als Deense royal. Het overkwam Mary, die razendsnel een transformatie doormaakte van girl next door tot kroonprinses van Denemarken. Vorige week ruilde ze die titel zelfs in, en sindsdien gaat ze door het leven als koningin.

Duurzame look

Het lijkt ons nogal wat om te verwerken, zo’n plotselinge aanstelling tot vorstin van een land. Toch lijkt Mary er bijzonder nuchter onder te blijven. Alsof er niets aan de hand was, verscheen ze gisteren uiterst vrolijk bij een van de eerste publieke uitjes sinds de troonwissel. En dat deed de koningin, zoals we dat van haar gewend zijn, in een adembenemende outfit. Vers geshopt? Welnee. Mary ging voor items die ze stuk voor stuk eerder al heeft gedragen. Een vorstin met duurzame gewoontes: daar kunnen we wel aan wennen.

De kersverse koningin droeg tijdens de kerkdienst een paarse japon van Soeren Le Schmidt, die ze afmaakte met navykleurige Jimmy Choo-pumps en een hoop andere accessoires in paarstinten.

Dochters Isabella en Josephine volgden haar voorbeeld in elegante trenchcoats van Prada en ANDIATA

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANDIATA (@andiataofficial)

…en zélfs mede-koningin Margrethe was fashion wise eensgezind. Net als haar opvolgster verscheen zij in een paarse japon (swipe naar vierde foto). Op de vijfde foto spotten we dat ook haar zus, prinses Benedikte, zich aan de dresscode gehouden heeft.

Al met al lijkt het erop dat Mary haar nieuwe rol helemaal onder controle heeft. Een flitsende start als koningin van Denemarken!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws