Koningin Mary viert verjaardag met bijzonder kiekje

Ze is zo lekker gewoon gebleven, die koningin!

Gisteren mocht Deense koningin Mary 52 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid moest er natuurlijk ook een Instagram-post verschijnen op de feed van het Danske Kongehus. En kies je dan als kersverse koningin voor een balkonfoto in vol ornaat? Een perfect portretje met je hele familie? Welnee!

Burgermeisje naar koningin

Dat Mary bepaald geen standaard pad heeft afgelegd naar haar functie als koningin, is wel duidelijk. Ze werd geboren in Tasmanië, werkte als marketing-expert, en pas toen de charmante ‘Freddy’ die ze bij de Olympische Spelen tegen het lijf liep de Deense kroonprins Frederik bleek te zijn, kreeg haar leven opeens een bijzonder royal wending.

Toch is zij onder al die koninklijke pomp and circumstance altijd lekker gewoon gebleven. Een nuchtere Australische en een prins die is opgegroeid te paleize – heel logisch is de match niet, maar de twee zijn inmiddels al twintig jaar gelukkig met elkaar. Bovendien is Mary razend populair onder het Deense volk.

Zoete foto

Die nuchtere houding van Mary zien we ook terug in het kiekje dat gisteren verscheen op de sociale media van het Deense koningshuis.

In plaats van een foto in vol designer-ornaat, of een indrukwekkende foto van de vorstelijke familie bij de troonwissel, kiest Mary namelijk voor een lekker naturel kiekje met haar vader! Bij de casual foto schrijft het Deense hof: “Voor de gelegenheid heeft de koningin een foto gekozen van een speciaal moment met haar vader van haar recente reis naar Australië in december.”

Bovendien blijkt er nog een heel bijzonder persoon achter de foto schuil te gaan: het destijds twaalfjarige prinsje Vincent was namelijk verantwoordelijk voor deze lieve foto van zijn moeder en grootvader.

Geen designerjurken of peperdure erfjuwelen, maar gewoon een lieve foto van de koningin met haar lokken in een snelle vlecht naast haar vader. Ze is ook zo lekker gewoon gebleven, die Mary.

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws