Margrethe reageert op winnen Deense Oscar: ‘Ontroerd en trots’

Een prachtige prestatie van de koningin.

We kennen Margrethe als een koningin (zoals we haar nog altijd noemen) met vele talenten, waarvan kostuums ontwerpen er één is. Daarvoor heeft zij nu ook nationale erkenning gekregen, want afgelopen zaterdag werd de Robert Award, de Deense equivalent van de Amerikaanse Oscar, aan haar uitgereikt.

In actie voor Netflix

Margrethe is een hoogheid met een onmiskenbaar gevoel voor alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Schilderen, schrijven, filosoferen en ontwerpen: de koningin doet het allemaal, en gaat daarin ook nog eens behoorlijk met de tijd mee. Zo zette zij haar creatieve vaardigheden onlangs nog in voor Netflix.

Margrethe heeft haar koninklijke steentje bijgedragen aan de romantische komedie Ehrengard: The Art of Seduction, die vorig jaar in september op Netflix verscheen. De film draait om het fictieve koninkrijk Babenhausen, waar een zelfbenoemde liefdesexpert, Mr. Cazotte, de naïeve zoon van de groothertogin de fijne kneepjes van het verleidingsvak moet bijbrengen. Er moet immers wel een erfgenaam komen – maar kroonprins Lothar zit absoluut niet op een huwelijk te wachten.

Dit uitgangspunt leidt uiteraard tot een hoop gedoe – met een buitenechtelijk kind, een stormachtige liefdesaffaire voor Cazotte zelf, en de nodige blunders. En dat alles tegen een sprookjesachtige achtergrond, met weelderige kostuums en prachtige decors – en laat dát nu het werk zijn van Margrethe!

Robert Award

Dat de koningin flink haar best heeft gedaan voor de film bleek afgelopen zaterdagavond wel, toen zij de felbegeerde Robert Award in de wacht sleepte. Op de officiële Instagram-pagina van het Deense koningshuis zien we een kiekje van een trotse Margrethe voorbijkomen. In het bijschrift reageert ze op het winnen van de prijs.

“Ik ben diep dankbaar, ontroerd en trots op de erkenning die door de Robert Award wordt gegeven”, stelt de koningin.

“Het was een groot plezier en plezier om bij te mogen dragen aan de expressie van de film. Ik wil graag het hele team achter de film bedanken, maar vooral iedereen die mijn ideeën, schetsen en tekeningen heeft gerealiseerd – niet in de laatste plaats de getalenteerde mensen die de vele kostuums hebben genaaid”, aldus haar bescheiden verklaring.

Bron: RTL Boulevard, Instagram @detdanskekongehus, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..