5x memorabele outfits van koningin Margrethe

Van zelfontworpen japons tot regenjassen gemaakt van een tafelzeil: niets is de Deense koningin te gek als het aankomt op fashion.

Na 52 jaar heeft Margrethe afstand genomen van de troon, maar queen of fashion blijft ze voor altijd. De stijl van de Deense koningin varieert van ‘majestueus’ tot ‘lekker gek’, en dat levert een hoop memorabele outfits op. We zetten vijf van haar meest excentrieke looks op een rij.

1. Bont en blauw groen

Beeld: NL Beeld

Zeg je Margrethe, dan zeg je bont. De koningin wordt al decennia lang regelmatig gesignaleerd met een dierenvelletje over haar japon. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in 2007 hing zij een indrukwekkend exemplaar over een groene, satijnen jurk. De nodige juwelen en een tiara erbij et voilà, je hebt een koninginnen-outfit pur sang.

2. Rain coat chic

Beeld: NL Beeld

Margrethe heeft meer dan eens bewezen dat koninklijke fashion niet al-tijd uit glamoureuze jurken en flamboyante hoeden hoeft te bestaan. Ons favoriete voorbeeld daarvan was deze krankzinnig kleurrijke regenjas, gemaakt van een tafelzeiltje. De koningin vond ‘m enig, “want het regent best vaak bij ons en regen is al somber genoeg.” In Nederland regent het ook best vaak: hierbij een tip voor koningin Máxima.

3. Bohemian queen

Beeld: NL Beeld

Ruim voordat wij allemaal in exotische printjes rondliepen, paradeerde Margrethe in 2003 al in de leukste bohemian looks door het leven. Trendsetter! Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk combineerde de koningin deze bohemian maxirok met een luchtige gele top: comfortabel en tóch fashionable. En hoe zoet is deze foto met manlief Henri

Beeld: NL Beeld

4. Vogelverschrikker

Of we nu echt fan zijn van deze look laten we voor nu even in het midden, maar één ding is zeker: een mallere outfit hebben we zelden bij een koningin gezien. Je kunt over Margrethe zeggen wat je wil, maar ze dúrft wel.

5. Handmade

Beeld: NL Beeld

Margrethes gevoel voor mode komt overigens niet uit de lucht vallen. Al decennia lang houdt zij zich bezig met het ontwerpen van kostuums voor het theater en de filmwereld, en als haar agenda het toelaat, is ze ook niet te beroerd om iets voor zichzelf te naaien. Ook deze japon, die ze in 2007 droeg ter gelegenheid van een bezoek van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, is een eigen ontwerp. Nu de koningin haar titel heeft overgedragen aan schoondochter Mary, blijft er vanzelfsprekend meer vrije tijd over. We hopen dan ook dat Margrethe die gaat gebruiken om heel veel prachtige jurken te ontwerpen!

Bron: Blauw Bloed, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld, Pinterest 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..