Zien: Máxima lijkt als twee druppels water op haar moeder

De appel valt niet ver van de boom.

Koningin Máxima staat bekend om haar modieuze outfits, blonde lokken en stralende glimlach. En deze dingen heeft ze niet van een vreemde. Onze Max lijkt namelijk als twee druppels water op haar moeder Maria del Carmen Cerruti.

Maria del Carmen Cerruti

Als je wilt weten waar Máxima haar gevoel voor stijl en schoonheid vandaan heeft, dan hoef je alleen maar even te kijken naar haar moeder. Maria del Carmen Cerruti is namelijk net zo verfijnd in haar kleding en uitstraling als haar oudste dochter.

Maria was de tweede echtgenote van Jorge Horacio Zorreguieta, die in 2017 overleed. Samen hebben ze vier kinderen: Máxima, Martín, Juan en de in 2018 overleden Inés.

Maria woont nog steeds in Argentinië, maar is wel met regelmaat in Den Haag te vinden. Zo zagen we haar in 2018 in het openbaar op Prinsjesdag.

Maria del Carmen Cerruti, Prinsjesdag 2018. Beeld: NL Beeld

Ook bij grote gebeurtenissen, zoals de doop van de prinsesjes, was Maria in het land. Hier met ‘andere oma’ Beatrix bij de doop van prinses Amalia in 2004:

Maria en Beatrix, 2004. Beeld: BrunoPress
Maria en Beatrix bij de doop van prinses Amalia. Beeld: NL Beeld

Wijde mouwen en een grote hoed, het zou zó uit de kledingkast van koningin Máxima kunnen komen.

moeder-maxima
Maria del Carmen, Jorge Zorreguieta en prinses Beatrix bij de doop van Ariane, in 2007. Bron: NL Beeld

Op bezoek

In 2020 verbleef Maria zelfs langere tijd in Paleis Huis ten Bosch. De moeder van koningin Máxima werd opgetrommeld vanuit Argentinië om een paar dagen op de prinsessen te passen terwijl Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in Indonesië waren. Maar bij terugkomst van het koningspaar brak wereldwijd de coronacrisis uit en kon Maria niet terug naar huis.

Zo’n lange tijd je schoonmoeder over de vloer hebben, was volgens WA geen enkel probleem, want ‘ik heb een schat van een schoonmoeder’. Ook vond de koning het fijn om zijn Maria onder de pannen te hebben om zo de prinsessen de kans te geven om hun grootmoeder beter te leren kennen.

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws