Zien: koningin Margrethes kostuumontwerpen verschijnen in nieuwe Netflix-film

De trailer belooft veel goeds!

We weten van Margrethe dat zij qua kunst en cultuur van alle markten thuis is. HKH schildert, schrijft, filosofeert, én ontwerpt. En met haar design-vaardigheden blijkt de Deense koningin nu nauw betrokken te zijn bij een gloednieuwe aristo-romcom die binnenkort op Netflix verschijnt.

Margrethe en Netflix

Ja, je leest het goed: de Deense vorstin heeft haar creatieve vaardigheden aan het werk gezet voor Netflix. De romantische komedie, Ehrengard: The Art of Seduction, verschijnt op 14 september op het streaming-platform en draait om het fictieve koninkrijk Babenhausen, waar een zelfbenoemde liefdesexpert, Mr. Cazotte, de naïeve zoon van de groothertogin de fijne kneepjes van het verleidingsvak moet bijbrengen. Er moet immers wel een erfgenaam komen – maar kroonprins Lothar zit absoluut niet op een huwelijk te wachten.

Dit uitgangspunt leidt uiteraard tot een hoop gedoe – met een buitenechtelijk kind, een stormachtige liefdesaffaire voor Cazotte zelf, en de nodige blunders. En dat alles tegen een sprookjesachtige achtergrond, met weelderige kostuums en prachtige decors – die laatste twee dus onder leiding van Margrethe zelve! De trailer die Netflix gisteren publiceerde belooft in elk geval veel goeds:

Kunstige koningin

Het is niet de eerste keer dat Margrethe haar kunstzinnige vaardigheden toont. Hare Majesteit is namelijk al jarenlang actief als ontwerper van decors en kostuums, en schildert er lustig op los.

Zo heeft HKH al meermaals kostuums voor Den Kongelige Ballet ontworpen, draagt ze regelmatig kleding van eigen hand, en is ze volgens Netflix erelid van het Deense scenografengilde. Ook maakte ze indruk op niemand minder dan fantasy-legende J.R.R. Tolkien himself met haar illustraties voor zijn Lord of the Rings-boeken. Dit is dus bepaald niet de eerste keer dat HM indruk maakt met haar creatieve kunsten.

Royals aan het streamen

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Netflix een set royals aan de haak slaat voor hun projecten. Zo zaten we eind vorig jaar massaal aan de buis gekluisterd voor de docu Harry & Meghan, van de Sussexes, en komt binnenkort Harry’s nieuwe project, Heart of Invictus uit. Wij zetten de popcorn vast klaar!

Bron: Netflix | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..