Mary en Frederik hard aan ’t werk terwijl Margrethe vakantie viert

Zo casual zien we Margrethe nooit.

Vorige maand werd het Deense kroonprinselijk gezin nog gespot op het zonnige Ibiza, waar zij even de boel de boel lieten en genoten van wat quality time. Maar ondertussen zijn kroonprins Frederik en zijn Mary weer hard aan het werk….terwijl koningin Margrethe zélf de bloemetjes buitenzet.

Royal duty

Beetje lachen, beetje zwaaien, maar vooral: je koninklijke neus laten zien. Dat is hoe de gemiddelde koninklijke engagement eruitziet. Of je nu komt opdagen in een miljoenenstad of afgelegen dorpje, de gang van zaken is grotendeels vergelijkbaar.

Zo doken prins Frederik en Mary dit weekend op in het piepkleine plaatsje Christiansfeld (populatie: minder dan drieduizend mensen), om het 250-jarig bestaan van het historische dorpje te vieren.

Zo werden er handjes geschud en boeketjes aangenomen…

frederik mary
Beeld: NL Beeld

…en kon men tijdens het poseren voor de aanwezige pers genieten van de zon.

frederik mary
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid ging Mary gekleed in een stel bruine Gianvito Rossi-sandalen met een kittige hak – dat HKH de kasseien en grindpaadjes overleefd heeft, is ongetwijfeld te danken aan jarenlange oefening. Deze combineerde zij met haar rode Raquel Diniz-robe en een set juwelen van hofleverancier Ole Lynggaard en een hoed van Jane Taylor – alle stukken die we eerder hebben gezien bij de prinses.

Margrethe doet het rustig aan

Ondertussen, enkele honderden kilometers richting het zuiden, houdt koningin Margrethe het lekker casual. Na een poosje prinsheerlijk uitwaaien op haar geliefde KDM Dannebrog, is de vorstin nu neergestreken in het Franse Cahors, waar de Deense koninklijke familie nog een fijn optrekje heeft: het Château de Cayx. Hier geniet Margrethe regelmatig van het goede leven, en heeft ze ongetwijfeld een hoop fijne herinneringen aan haar tijd met wijlen prins Henrik, zoals hier in 2006:

Beeld: NL Beeld

Hoewel Henrik inmiddels al enkele jaren niet meer bij leven is, geniet Marge nog met volle teugen van de pittoreske regio in Zuid-Frankrijk.

Zo werd zij gespot terwijl ze in een luchtige kaftan over de lokale markt struinde. De koningin oogde uitgerust en casual met haar wandelstok en simpele schoudertas. De klassieke rieten mand voor de aankopen had HKH dit keer niet zelf aan heur arm hangen. Geen wonder, want Margrethe moest begin dit jaar een flinke operatie ondergaan, en zou nog altijd niet helemaal goed ter been zijn. Hopelijk kan ze een beetje tot rust komen in de wijnregio!

Bron: UFO No More, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..