Romantiek ten top: de mooiste royal aanzoeken

Volop goede (en slechte) voorbeelden.

Love is in the air! Valentijnsdag is op komst en dat betekent dat we massaal dates en cadeautjes aan het plannen zijn voor onze grote liefdes – of een single avond op de bank met een romantische film en een grote bak ijs, dat kan ook. Als de dag van de liefde is het natuurlijk ook hét moment om de volgende stap te zetten in je relatie, en er vindt op 14 februari dan ook menig aanzoek plaats. Kun je wel wat inspiratie gebruiken óf wil je gewoon wegzwijmelen? Wij zetten de meest bijzondere royal aanzoeken op een rijtje.

Willem-Alexander en Máxima: op het ijs

In de late jaren ’90 komen de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en de Argentijnse carrièrevrouw Máxima Zorreguieta elkaar tegen op een feestje, en in de jaren erna leert het paar elkaar kennen. Dat kan in relatieve anonimiteit, want in Máxima’s thuishaven New York kent toch niemand het paar.

Bruiloft Willem-Alexander en Máxima
Beeld: NL Beeld

Op 19 januari 2021 is het dan zover, en vraagt Willem-Alexander zijn grote liefde ten huwelijk terwijl ze aan het schaatsen zijn op de vijver van paleis Huis ten Bosch. “Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht: Máxima moet tóch leren schaatsen, want wat is er nou Hollandser dan schaatsen?” aldus de koning tegenover de NOS. Zodoende ging de aankomend vorst op het ijs op één knie voor Máx.

Harry en Meghan: romantiek in de achtertuin

Er zijn maar weinig royal aanzoeken waar we zóveel van weten als het moment suprême van de Sussexes. Zo kregen we in hun Netflix-docu Harry & Meghan zelfs een kleine blik op het tafereel via hertogin Meghan. Ook blikken Harry en zijn wederhelft samen terug op het bijzondere moment. Zo begon de avond bij hun Nottingham Cottage heel gewoon, met Meghan die de kip stond klaar te maken voor het avondeten. Ondertussen is een nerveuze Harry in de achtertuin in de weer met elektrische kaarsen, en besluit hij een fles champagne te ontkurken voor de gelegenheid.

harry meghan
Beeld: NL Beeld

“Dat gaf het wel een beetje weg”, verklapte Harry achteraf. “Ze zei: ‘Jij drinkt nooit champagne! Is er een speciale reden?’ en ik zei: ‘Geen idee, die had ik toevallig liggen, whatever'”. Uiteindelijk gaat de prins op een kleedje in de tuin op één knie voor zijn Meghan – in het bijzijn van Meghans beagle, Guy. Cute!

William en Kate: op safari

Na een relatie van zo’n acht jaar was het in 2010 dan ein-de-lijk zover, en deed prins William zijn grote liefde Kate een aanzoek. Op 16 november werd het nieuws wereldkundig gemaakt, maar het aanzoek zelf had al enkele weken eerder plaatsgevonden op een wel héél bijzondere locatie!

kate
Beeld: NL Beeld

Wills en Kate verbleven destijds namelijk samen in de Lewa Wildlife Conservancy in Kenia, waar William bijna tien jaar eerder een deel van zijn tussenjaar doorbracht. Een locatie met een bijzonder persoonlijke connectie én dan natuurlijk die saffieren ring van wijlen prinses Diana…veel romantischer en persoonlijker wordt het niet. In het interview na hun verloving liet Kate zelf weten dat ze het totaal niet aan had zien komen. “Er zit daarbinnen een echte romanticus – ik had het totaal niet verwacht!”

Juan Carlos en Sofía: hoe het niét moet

Overigens zijn niet alle koninklijke aanzoeken zo romantisch en goed uitgekiend. De Spaanse koning Juan Carlos en zijn Sofía zouden al jaren goed bevriend zijn geweest, tot er dan tóch een romantische vonk tussen de twee oversprong. Het weinig romantische aanzoek van Juan Carlos zal daar echter weinig aan bijgedragen hebben.

koningin sofia
Bij de Grieks-Orthodoxe huwelijksceremonie. (Beeld: NL Beeld)

Volgens de verhalen zou hij een verlovingsring hebben laten maken van omgesmolten Griekse munten (een zoete nod naar Sofía’s status als Griekse prinses) en die vervolgens met doosje en al naar z’n beoogde bruid gegooid hebben met de woorden “Sofí, vangen!” Aiiii…Dat het huwelijk uiteindelijk in schade en schande op de klippen is gelopen – ondanks het uitblijven van een scheiding – klinkt opeens niet zo verrassend meer.

Tja. Misschien zijn die bak ijs en die romcom toch geen slecht idee voor deze Valentijnsdag.

Bron: The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws