Oeh: Videoland deelt sneak peek van nieuwe serie PATTY

Dit mag je niet missen!

We moeten nog héél even geduld hebben tot we ein-de-lijk kunnen genieten van de dramaserie PATTY, over het leven van Patty Brard. Hoewel ons geduld flink op de proef wordt gesteld (de redactie heeft de popcorn al weken klaarstaan), trakteert Videoland vandaag op een fijne sneak peek van wat we kunnen verwachten met een uitgebreide trailer. En die belooft veel goeds!

Een fenomeen

Het aftellen kan nu écht beginnen! Volgende week zondag, 18 februari, is het namelijk zover. Dan is de nieuwe Videoland Original serie PATTY in zijn geheel te streamen bij Videoland. De vijfdelige dramaserie, naar een idee van Will Koopman, is geïnspireerd op het leven van één van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse showbizzwereld: Patty Brard.

Patty Brard is een fenomeen, en wij houden van Patty zoals Patty van panterprint houdt. Een vrouw die de Nederlandse showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in ‘a man’s world’.

Vallen en opstaan

PATTY gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden”, zegt Will Koopman. “Daar heb ik een enorme bewondering voor.”

Hieronder zie je de volledige trailer van PATTY. De eerste beelden beloven meteen veel goeds! We gaan echt helemaal terug in de tijd – niet alleen in het verhaal, maar ook qua look and feel. Het begint bij Patty in haar jonge jaren en gaat vervolgens richting het hier en nu.

De cast

De jonge Patty wordt gespeeld door Holly Mae Brood, waarna Eva van de Wijdeven de rol overneemt. De meiden van de groep Luv’ worden gespeeld door Julia Lammerts (José) en Teunie de Brouwer (Marga). Dook van Dijck neemt de rol van Gerard Joling, de presentator van Sterren Springen, op zich.

Patty’s ex-mannen worden vertolkt door Chris Peters als Patty’s eerste man Ron, Lorenzo de Moor als haar Italiaanse ex-man Carlo en Jim Bakkum in de rol van haar derde ex: René. Teun Luijkx is zakenman Eric die een belangrijke rol speelt bij haar faillissement. Reinout Scholten van Aschat is Luv’ producer Hans en Mattijn Hartemink speelt Patty’s huidige man Antoine.

Nadja Hüpscher en Bo Tarenskeen zijn de ouders van Patty en Astrid van Eck is haar oudere zus Shirley. Zoé van Weert speelt de jonge Shirley en Delila Goudriaan is te zien als dertien jarige versie van haar zus. Patty’s jonge dochter Priscilla wordt door Dewi Welschen gespeeld en Emma Buysse vertolkt de oudere Priscilla. Vesper Wormer is de jonge Patty die met haar ouders in Nederland aankomt. Een enorm grote en getalenteerde cast die ongetwijfeld een prachtig verhaal neer gaat zetten. We can’t wait! 

PATTY is vanaf zondag 18 februari om 17.00 uur te bingen bij Videoland en de Videoland tv-première van de eerste aflevering van PATTY is op 18 februari om 22.20 uur te zien bij RTL 4.

Bron en beeld: Videoland 

Laatste nieuws