Hiep hiep hoera: de hertogin van Kent mag 91 kaarsjes uitblazen

Ook heeft ze meteen een belangrijke aankondiging.

De hertogin van Kent, Katharine Worsley, blaast vandaag alweer 91 kaarsjes uit. De vrouw van prins Edward, hertog van Kent, is sinds 1996 gestopt met haar koninklijke taken. Toch kon ze het niet laten om op deze feestelijke dag een mooie aankondiging te doen.

Future Talent

De hertogin richtte twintig jaar geleden een liefdadigheidsinstelling op met Nicholas Robinson. De instelling kreeg de naam ‘Future Talent’, waar getalenteerde jonge muzikanten uit lage-inkomensgroepen zich kunnen ontplooien tot ware muzikanten. De hertogin is maar wat trots op haar liefdadigheidsinstelling, waardoor ze goed door weet te pakken. En dat heeft uiteindelijk geloond, want Katharine deelt op de feestelijke dag groot nieuws.

Samenwerking

Future Talent werkt namelijk inmiddels samen met het Nationial Children’s Choir of Great Britain. Deze samenwerking zorgt ervoor dat jonge getalenteerde zangers uit gezinnen met een laag inkomen, een beurs kunnen krijgen.

“Ik ben echt verheugd om getuige te zijn van de samenwerking van Future Talent en het Nationial Children’s Choir of Great Britain. Deze samenwerking belichaamt de geest van inclusiviteit en toegankelijkheid. We hebben een gedeelde toewijding aan het koesteren van muzikale talenten van de toekomst”, aldus Katharine.

Incognito

Dat Katharine in het openbaar verschijnt op haar verjaardag is best een bijzonder moment. Zo onthulde ze eerder in een interview met de Telegraph, dat ze 13 jaar als muzieklerares in de plaats Hull heeft gewerkt. Sinds ze zich zo’n twintig jaar geleden uit het openbare leven terugtrok, heeft ze haar Hare Koninklijke Hoogheid-titel niet meer gebruikt en een heel normaal leven opgebouwd.

“Ik stond gewoon bekend als Mrs. Kent. Alleen het schoolhoofd wist wie ik was. De ouders wisten het niet en de leerlingen wisten het niet. Niemand heeft het ooit gemerkt. Er was helemaal geen publiciteit over – het leek gewoon te werken. Waarom weet ik niet, maar het werkte gewoon. Ik gaf les aan kinderen vanaf het begin tot het einde van de basisschool.”

Bron: HELLO! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws