Koningin Máxima reist naar Colombia

De koningin gaat weer hard aan de slag!

Waar de meeste mensen hun werkweek beginnen door op maandagochtend in de file te staan of op de fiets te springen, ligt dat voor onze vorstin natuurlijk anders. Koningin Máxima vloog gisteren namelijk in haar rol als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties naar Colombia.

Pleitbezorger

Een béétje royal neemt natuurlijk allerhande liefdadigheids-projecten op zich, en toont zich middels beschermheerschappen en ererollen betrokken bij de wereld. Zo is Máxima al heel wat jaren actief bij de Verenigde Naties, waar zij zich inzet om armoede te bestrijden.

Dat doet zij in haar rol als UNSGSA, of voluit: United Nations Secretary-General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development. Een hele mond vol, die in het Nederlands niet veel bondiger is (speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, dat u het even weet), maar goed. Het belangrijkste is dat H.M. zich inzet voor de goede zaak, non?

Colombia

Na aankomst in Colombia, werd zij onder meer welkom geheten door Ricardo Bonilla González, de minister van Financiën van het land.

Máxima in Medellín

De eerste twee dagen spendeerde de vorstin in Medellín, waar zij gisteravond met allerhande prominenten aan tafel ging om het gesprek aan te gaan over de financiële gezondheid van de bevolking. Een groots ontvangstcomité ontbrak hier op het vliegveld, maar dat mag de pret niet drukken!

Op kiekjes van de dag is te zien dat Hare Majesteit zich in zakelijk zwart gehuld heeft voor de gelegenheid. De altijd goed geïnformeerde Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima weet bovendien te melden dat het tasje van de vorstin een zogenaame Wayuu-tas is. De Wayuu-mensen wonen volgens een snel stukje Googlen in het noordelijke puntje van Colombia, rond het grensgebied met buurland Venezuela. Lekker on brand dus, deze tas!

Druk programma

Vandaag staan er bovendien drie uitstapjes aan verschillende financiële bedrijven op de agenda. Zo gaat onze koningin langs bij een bedrijf dat zich richt op gepensioneerden die een eigen bedrijf willen opzetten, een coöperatie die bewoners met een laag inkomen helpt hun situatie te verbeteren, en een bedrijf dat investeert in duurzame agricultuur. Een lekker druk en uiteenlopend programma voor Máx, dus!

Bron: Vorsten, UNSGSA.org, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws