Vier de lente in de Zuid-Tirolse omgeving van Meran!

Waar de Méditerranée en de Alpen samenkomen.

Het gebied van Meran/Merano is een van de afwisselendste regio’s in het Alpengebied. Dankzij het mediterrane klimaat begint de lente hier al vroeg. De vallei staat dan in bloei en de geur van appelbloesem komt je tegemoet, met op de achtergrond indrukwekkende bergketens en besneeuwde toppen.

Bij al dat culinaire genieten is het maar goed dat dit gebied zich ook prima leent voor sportieve activiteiten, zoals een kalme wandeling of een fietstocht over de glooiende heuvels. En dan na afloop extra genieten van la dolce vita met een ijsje of aperitief met de eerste zonnestralen op je snoet. Meran zelf is een stad met flair, vol winkel- en wandelpromenades zoals de 800 jaar oude winkelstraat Laubengasse. Ook staat de omgeving bekend om de vele geneeskrachtige thermen en kuuroorden.

Vier de lente in Meran en omgeving

Zeven festiviteiten, van markten en bloemenfestival tot arts & crafts market.

  • Schenna in bloom, 17 maart – 18 mei in Schenna
  • Lana in bloom, 1 – 30 april in Lana
  • Tyrolean spring of culture, tot eind mei in Dorf Tirol
  • Wine tasting & guided cellar tours, dagelijks van april t/m juni in Marling
  • Algund Balance, 1 – 30 april in Algund
  • Merano flower festival, 25 – 28 april in Meran
  • ‘Olls hondgmocht!’, 25 mei in Partschins

Must do in Meran & omgeving

Natuurlijk is er volop moois te zien, te doen, te proeven, en te beleven in de omgeving van Merano. Wij zetten drie must do’s op een rijtje.

Bezoek de botanische tuinen van Trauttmansdorff Castle (het vakantieoord van Sissi!), een oase van 80 tuinlandschappen…

Trautmansdorff
Beeld: © IDM Südtirol / Alex Filz

…Smul van mediterraanse/alpine cuisine in een authentieke Gasthof…

Beeld: IDM Südtirol / Marion Lafogler

…Of flaneer over de prachtig aangelegde wandelpromenades langs de meest kleurrijke bloemen en planten.

meran
Beeld: IDM Südtirol / Manuel Ferrigato

3X Hiking

De Waalwegen

Een absolute aanrader zijn de Waalwegen, paden langs oude irrigatiekanalen. Je vindt ze in de dorpen rondom Meran, bijvoorbeeld in Lana, Marling/Marlengo en Schenna/Scena. De routes zijn makkelijk begaanbaar en geven prachtige panoramische uitzichten. In de lente wordt de scenery nog eens extra opgesierd door de bloeiende appelbomen. In de lente wordt de scenery nog eens extra opgesierd door de bloeiende appelbomen.

Beeld: IDM Südtirol / Patrick Schwienbacher

Thema-wandelingen

Ook leuk: de thema-wandelingen, zoals de Apple trail in Dorf Tirol/Tirolo, langs de appelgaarden. Of de Wine trail in Algund/Lagundo, een educatieve wandeling door – uiteraard – wijngaarden, in de buurt van Plars Castle.

Beeld: Benjamin Pfitscher

Partschins waterval

Vanuit het centrum van Partschins/Parcines wandel je in zo’n anderhalf uur naar deze prachtige waterval, de mooiste in het Alpengebied. Vooral indrukwekkend aan het begin van de zomer als de sneeuw smelt en 6.000 liter per seconde de diepte in stort.

Beeld: Tourismusverein Partschins / Helmuth Rier

Good to know: Zuid-Tiroolse gastenpas

Zuid-Tirol/Südtirol met het openbaar vervoer verkennen? Met de Zuid-Tiroolse Gastenpas, een voordeelkaart die niet te koop is, maar bij veel accommodaties bij de kamerprijs is inbegrepen, kun je gratis en onbeperkt gebruikmaken van trein, bus en openbare kabelbaan. Afhankelijk van de vakantieregio biedt de pas ook nog extra voordelen, zoals gratis toegang tot musea.

Benieuwd geworden naar de prachtige regio van Meran? Ook proeven van deze zalige combinatie van mediterrane flair en alpiene nuchterheid? Dan kun je voor meer informatie terecht op deze pagina.

Headerbeeld: IDM Südtirol/Andreas Mierswa

Laatste nieuws