Hallo buren! Filip en Mathilde zijn morgen in Nederland

Hebben de Oranjes de koffie al klaarstaan?

Even bij de buren langs? Dat is zo gepiept, moet het Belgische koningspaar gedacht hebben. Morgen zijn koning Filip en koningin Mathilde namelijk voor een flitsbezoek aan Nederland te gast in Den Haag.

Goede buur

België en Nederland hebben natuurlijk de nodige overeenkomsten – óók wat betreft de koningshuizen. Het is vrij algemeen bekend dat onze koning Willem-Alexander en koningin Máxima het prima kunnen vinden met koning Filip en koningin Mathilde van de Belgen. Ook werd Amalia al eens gespot naast prins Emmanuel en prinses Elisabeth voor een bezoekje aan de Giorgio Armani-modeshow in Venetië.

Wellicht verwacht je dan ook dat het bezoekje van het Belgische koningspaar plaatsvindt voor een kopje koffie te paleize, maar niets is minder waar.

Belgische business

Morgen gaat het koningspaar namelijk op bezoek bij de organisatie Europol. Deze organisatie fungeert als Europees politieagentschap, en richt zich op het opsporen van allerhande zware misdadigers en het voorkomen van cybercrime, terrorisme, mensenhandel, en meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Hier zullen zij onder meer bijgepraat worden over hoe Europol te werk gaat, en in gesprek gaan met verschillende Belgische medewerkers van het agentschap. Bij hun bezoekje worden Hunne Majesteiten onder meer vergezeld door Annelies Verlinden, de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing.

Visite

Hoewel we het jammer vinden dat er dus geen nieuwe kiekjes zullen verschijnen van Math en Máx in matchende outfits dit keer, zou het natuurlijk ook wel érg snel geweest zijn voor een nieuw bezoek tussen de Belgische vorsten en de Oranjes. Zo gingen Willem-Alexander en Máxima afgelopen zomer namelijk nog samen op staatsbezoek in België. Hierbij werd ons koningspaar rondgeleid in onder meer Brussel, Waterloo, Leuven, en Antwerpen. Hoogtepunt was natuurlijk deze sprookjesachtige combi van de beide queens naast elkaar tijdens het staatsbanket.

Beeld: NL Beeld

Ook was het Belgisch koningspaar zelf nog in 2019 op bezoek in Nederland, toen ze zij aan zij met de Oranjes aanwezig waren bij een viering van 75 jaar vrijheid in Terneuzen.

Ach, wie weet kan er buiten het programma om nog een kopje koffie af met Wim-Lex en de dochters? Máxima zal vanwege haar aanwezigheid in Colombia in elk geval niet aanwezig zijn. Volgende keer beter!

Bron: Blauw Bloed, Vorsten, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws