Koning Harald blijft voorlopig in het ziekenhuis

Gelukkig weet zoonlief Haakon te melden dat het al beter gaat met de vorst.

Na het nieuws dat koning Harald opnieuw in het ziekenhuis was beland vanwege een infectie, deelt het Noorse hof nu een update over de gezondheid van de vorst. Ook kroonprins Haakon laat weten hoe zijn vader eraantoe is.

Verjaardagsvakantie

Eerder deze week liet het Noorse hof weten dat koning Harald opnieuw ziek is geworden. Om zijn 87e verjaardag te vieren verbleef de vorst in het tropische Maleisië, maar een infectie zorgde ervoor dat hij zijn verjaardagsvakantie moest afbreken. Harald is opgenomen in een ziekenhuis op zijn vakantiebestemming. “De koning krijgt goede begeleiding van zowel Maleisisch als Noors medisch personeel”, meldde het Noorse hof toen.

Noorse hof

Waar het Britse hof nogal zuinig is met updates over Kates herstel, houden de Noren ons maar al te graag op de hoogte over de gezondheid over Harald. Het is nog geen drie dagen geleden sinds het laatste statement, maar het Noorse hof heeft alweer een update gedeeld. Harald zal nog enkele dagen in het ziekenhuis verblijven. “De persoonlijke arts van de koning is in Langkawi en bevestigt dat hij aan het genezen is van zijn infectie. Zijne Majesteit wordt goed verzorgd in het ziekenhuis en krijgt een goede behandeling”, aldus de verklaring.

Prins Haakon

Ook kroonprins Haakon kan enige duidelijkheid geven over het herstel van zijn vader. “We hebben vanmorgen met mijn moeder en vader gesproken, het lijkt erop dat zijn gezondheid iets verbeterd is”, aldus de troonopvolger. “Hij heeft rust nodig. Maar het is goed dat het beter met hem gaat.”

We voorspelden eerder al dat Harald zich, gezien zijn medisch dossier van de afgelopen jaren, ook hier wel weer doorheen zou slaan. En het lijkt erop dat we gelijk hebben. Mooi om te horen dat het goed gaat met de krasse knar!

Bron: De Telegraaf, Det Norske Kungehus, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws