Erfgroothertogin Stéphanie steelt de show bij staatsbanket

Zo glamoureus hebben we de prinses in lange tijd niet gezien!

In het sfeervolle Luxemburg werd gisteravond weer een goede dosis glamour uit de kast getrokken! Tijdens het staatsbanket met de Tsjechische president en zijn echtgenote straalden groothertogin Maria Teresa en haar schoondochter, prinses Stéphanie, in een set prachtige juweeltonen.

Staatsbezoek

Slechts twee dagen. Zo lang duurt het bezoek van de Tsjechische president Petr Pavel en zijn echtgenote Eva Pavlová aan het pittoreske Luxemburg. En dat betekent natuurlijk dat het programma goed vol is gepland met officiële bezoekjes.

Allemaal hartstikke belangrijk natuurlijk, maar als glamour-liefhebbers keken we vooral uit naar het traditionele staatsbanket waarmee de eerste dag werd afgesloten, waar groothertog Henri en erfgroothertog Guillaume met hun echtgenotes in vol ornaat acte de présence gaven. En daar werd ons geduld gelukkig beloond!

Vorstelijke outfits

Op foto’s die het Cour Grand Ducale gedeeld heeft van de avond, is te zien dat de groothertogelijke dames stijlvol komen opdagen in donkere juweeltonen. Alleen first lady Eva Pavlová lijkt de memo niet ontvangen te hebben, maar laten we eerlijk zijn: ook zij ziet er stralend uit in haar rode japon.

Voor de gelegenheid heeft Maria Teresa gekozen voor een diepblauwe japon met een subtiele split en een plooidetail op de taille. Deze combineert zij met de Belgische scroll-tiara, die via wijlen haar schoonmoeder, prinses Joséphine-Charlotte van België, terecht is gekomen bij de Luxemburgse groothertogin.

De absolute ster van de avond? Dat is wat ons betreft toch echt erfgroothertogin Stéphanie. We zijn niet altijd fan van haar keuze op modegebied, maar hier verdient de prinses toch echt een flinke pluim. Haar diepgroene fluwelen japon, die zij gecombineerd heeft met de geometrische Chaumet-tiara die voorzien is van een indrukwekkende smaragd, doet de prinses stralen. Chic, en vorstelijk, maar zonder al te veel poespas: deze look krijgt van ons vijf sterren.

Afscheid

Vandaag is alweer de laatste dag van het staatsbezoek, en staan er dus nog volop activiteiten op het programma. Zo worden er vandaag bezoeken afgelegd aan het NATO-kantoor in Capellen, een European School in Mamer, en een campus van de University of Luxembourg. Ook wordt er geluncht met prominente politici en lekker gespeecht over en weer tussen de delegaties. De dag eindigt wederom in feestelijke sferen met een concert door ‘Martinů Strings Prague’ en een receptie die gehost wordt door de Tsjeschische gasten.

Bron: Gouvernement.lu, Instagram @courgrandducale | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws