Wedding bells! Luxemburgse prinses is verloofd

Dat belooft een bijzonder weelderige bruiloft te worden.

Leuk nieuws vanuit Luxemburg! Afgelopen weekend heeft prinses Charlotte de Nassau zich namelijk verloofd met haar grote liefde: Mansour Shakarchi.

Verloving

Op een bergtop in Zwitserland vond het moment suprême plaats: daar ging Mansour Nicolas Frederic voor de prinses op één knie. Naar verluidt waren de twee al jarenlang goed bevriend met elkaar, totdat in 2019 de vonk tóch oversprong. Zo zou zij in oktober 2019 toegegeven hebben dat het paar ‘uit de friend zone’ was gekomen, nadat zij beiden beseft hadden dat ze stapelverliefd op elkaar waren. Ach gut!

De prinses…

Nu doet de naam van deze prinses Charlotte misschien niet meteen een belletje rinkelen. En dat is niet heel gek – ze staat namelijk een behoorlijk eind van de Luxemburgse troon af. Charlotte Katherine Justine Marie de Nassau zag in 1995 het levenslicht als eerste kind van prins Robert en prinses Julie van Luxemburg. Prins Robert is de zoon van prins Charles van Luxemburg, de jongere broer van wijlen groothertog Jean. Dit maakt hem een volle neef van de huidige groothertog, Henri, en Charlotte dus een nichtje van de vorst.

Waar de meeste moderne koningshuizen anno nu kiezen voor een kleine monarchie met zo min mogelijk prinsen en prinsessen, ligt dat in Luxemburg duidelijk net even anders. Sterker nog: aangezien het huwelijk tussen Robert en Julie geen goedkeuring had genoten, stond Julie tot 2004 ‘slechts’ te boek als gravin. Met een Arrêté grand-ducal ‘om onze affectie en goede wil jegens enkele leden van onze familie te tonen’ werd Julie, en daarmee ook de kroost die zij deelde met Robert, verheven tot prinsen en prinsessen.

Anno nu houdt prins Robert zich vooral bezig met exquise wijnen binnen het familiebedrijf, Domaine Clarence Dillon. Officiële taken voor de troon heeft hij toch niet, dus de prins kan lekker z’n eigen gang gaan. Dat geldt uiteraard ook voor zijn kroost. Ook prinses Charlotte is van een beetje luxe niet vies – zij werkt tegenwoordig in Londen voor Chanel.

…En de zakenman

Om het hart van zo’n prinses te veroveren, moet je natuurlijk van goeden huize komen, maar dat zit met Mansour ongetwijfeld wel goed. Deze jongeman is namelijk de kleinzoon van een ondernemer op het gebied van allerhande edelmetalen. Sinds 1983 staat Mansours vader aan ’t hoofd van dit bedrijf, en het valt dan ook te verwachten dat Mansour de familiezaak uiteindelijk zal overnemen. En tja: een Zwitsers bedrijf in de goudhandel? Dat zal de familie ongetwijfeld geen windeieren leggen.

Dat de prinses juist is gevallen voor deze ‘gewone’ burgerjongen, is extra zoet als je beseft dat zij in 2017 nog werd gepresenteerd op het Bal des Débutantes in Parijs. Ondanks de introducties aan allerhande jongvolwassenen met een achternaam die in de Almanach de Gotha terug te vinden zijn, wist geen enkele jongeman van adellijke komaf de prinses uiteindelijk te bekoren. Haar grote liefde bleek uiteindelijk al jaren voor haar neus te staan!

Wij wachten ongeduldig af tot de twee in een (ongetwijfeld weelderige) ceremonie in het huwelijksbootje stappen.

Bron: Royal Musings, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws