Fan van Bridgerton en The Handmaid’s Tale? Dan wil je deze serie ook kijken

Intiem én superspannend!

Ben jij fan van series zoals Bridgerton en The Handmaid’s Tale? Dan hebben we goed nieuws. Op Netflix staat namelijk een gloednieuwe serie genaamd ‘Alias Grace‘. Het intieme kostuumdrama is gebaseerd op een boek van schrijfster Margaret Atwood, waar we teruggaan in de tijd naar 1843.

Alias Grace

Alias Grace speelt zich af in 1843, waar de Ierse immigrante Grace Marks (Sarah Gadon) komt te werken voor de welgestelde Thomas Kinnear (Paul Gross) in Canada. Maar dan gebeurt er wat heftigs. Niet heel veel later wordt ze er namelijk van beschuldigd dat ze samen met een staljongen, de schoonmaakster Nancy (Anna Paquin) hebben vermoord. De twee worden zelfs veroordeeld. Psychiater Simon Jordan (Edward Holcroft) wordt daarna ingeschakeld om erachter te komen of ze daadwerkelijk schuldig is.

Het lastige is echter dat Grace zelf niets meer herinnert van de moorden. Gaan ze er daadwerkelijk achter komen of ze schuldig is? Spannend!

Bridgerton seizoen drie

Naast deze gloednieuwe serie, komt ook Bridgerton met een gloednieuw seizoen. Zo heeft Netflix inmiddels – finally – nieuwe beelden van het derde seizoen gedeeld.

Het derde seizoen van Bridgerton zal draaien om Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton) die (hopelijk) eindelijk voor elkaar vallen. Nadat Penelope de brute commentaren van Colin over haar meekrijgt, geeft ze haar lang onbeantwoorde gevoelens voor hem op. De slimme Featherington vindt dat het tijd is dat ze haar energie richt op het vinden van een echtgenoot. Eentje die haar vrij genoeg laat zodat ze haar geheime identiteit als Lady Whistledown niet vaarwel hoeft kussen. Penelope, die door haar familie vaak wordt weggezet als een ugly duckling, is niet zo handig in flirten. Ze heeft geen idee hoe ze haar zoektocht naar een man soepeltjes kan aanpakken. En Colin, die doorheeft dat Penelope hem niet de aandacht geeft die hij eerder wel ontving, is daarin teleurgesteld. Ze waren eerder toch zulke goede vrienden? Hij besluit daarom zijn hulp aan te bieden. Hij zal zijn dierbare vriendin helpen om een goede echtgenoot te vinden.

Wij kunnen ons in ieder geval al heerlijk vermaken met Allias Grace tot het nieuwe seizoen van Bridgerton. Genoeg kijkvoer!

Bron: Film Vandaag, Beau Monde archief | Beeld: Allias Grace

Laatste nieuws