Trend alert: de broche à la 1950 maakt een comeback

Dat wordt grondig op zoek in oma's kast!

We zien steeds vaker trends van vroeger terugkomen naar het modebeeld anno 2024. Zo zagen we de minirok al eens terugkomen, is Adidas helemaal hot and happening en zijn de low waisted jeans niet meer weg te denken. Maar dat is niet het enige old school element dat we terugzien. Zo zien we ook steeds vaker de broche terugkomen.

De broche

Veel retro items maken een comeback, denk aan de A-lijn jurk en bepaalde sneakers. Ook deze trend is rechtstreeks uit 1950 geplukt: de broche. Het is sinds kort weer dé manier om een basic outfit op te leuken. Op verschillende catwalks paradeerden modellen met een broche op hun outfit; van Miu Miu en Erdem tot Tory Burch.

Miu Miu

Streetstyle

Ook buiten de catwalk om kwam de broche vaak terug in streetstyle looks tijdens afgelopen Fashion Weeks. Aan een jas of blazer vastgepind, maar ook om een cape of sjaal op zijn plek te houden. Groot en klein, goud en zilver, antiek en modern, alles kwam voorbij. En als we modekenners mogen geloven, is dit pas het begin. De rest van het jaar blijft deze trend groeien en bloeien.

Erdem

Shoppen maar

Overtuigd? Dan mogen er best een aantal mooie broches aan jouw garderobe toegevoegd worden. Bij Givenchy vind je een prachtige gouden roos, bij Chanel een zijden bloem en bij Oscar de la Renta een klein goudkleurig strikje. Maar Saint Laurent, Tiffany & Co. en Loewe hebben ook prachtige exemplaren in hun collectie. En niet getreurd, ook high street winkels spelen in op de trend, mocht je iets minder diep in de buidel willen tasten. Bij H&M, Arket en Zara vind je ook parels.

Tory Burch

Vintage

Misschien wel nog leuker is een echte vintage broche. Duik in de kast van je moeder, je oma – of misschien heb je zelf wel wat bewaard van vroeger. Zo niet, ga dan lekker schatzoeken in antiek- en vintage-winkels. Je zult versteld staan van wat je kunt vinden als je het geduld hebt.

De volgende keer dat je in de spiegel kijkt en het gevoel hebt dat je outfit wat mist, weet je in ieder geval wat je te doen staat: een mooie broche erop!

Bron: Elegance, Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws