5 manieren om prachtige krullen te creëren zonder hitte

Dit wil je: krullen zonder je haar te beschadigen!

Met vriendinnen een avondje uit, een leuke date of een gezellig etentje: wij begrijpen het helemaal als jij op deze momenten aan de slag gaat met je krultang. Een stijlvolle bos krullen is ten slotte ook wel erg charmant. Het gebruiken van een krultang is echter niet goed voor je prachtige lokken. Daarom delen wij vijf manieren om je haar te krullen, zónder het gebruik van hitte.

Rollers

Rollers zijn een tijdje weggeweest, maar inmiddels staat onze sociale media weer vol met tips over hoe je de beste blow-out kan creëren met rollers. Haren geföhnd met een grote hoeveelheid aan volume geeft wat ons betreft echt het gevoel van pure luxe. Gelukkig hoef je hiervoor geen afspraak bij de kapsalon te maken of een föhn te gebruiken, want met een paar grote rollers maak je thuis zelf een blow-out look. Laat de rollers even een paar uur zitten en voilá: je hebt prachtige, grote krullen gecreëerd.

Slapen met de rollers is helaas niet heel comfortabel, maar gelukkig is daar ook een handige oplossing voor. Maak een hoge staart, verdeel de staart in meerdere plukken en rol je rollers om deze plukken heen. Zo liggen de rollers bovenop je hoofd en niet aan de zijkant, waardoor jij gegarandeerd slaapt als een roosje!

@mathildemidtbo part 1 | comfort: 8/10☁️ (ps: only do the rollers on the sides and front, for better comfort)💗 #fyp #foryou #hair #hairtok #grwm #overnightcurls #heatlesscurls #90sblowout #rollers #dyson #hairstyle ♬ original sound – fast r&b

Papillotten

Papillotten waren enige tijd terug hartstikke populair, deze methode werkte namelijk ontzettend goed. De papillotten breng je aan in handdoekdroog haar en laat je ook een aantal uur zitten. Voor het mooiste resultaat raden wij aan om met de papillotten in te gaan slapen. De volgende dag zijn je lokken prachtig gekruld.

Satijnen heatless curl

De satijnen heatless curl is de afgelopen tijd helemaal trending geweest. Het is een lange, zachte, satijnen band die je bovenop je hoofd plaatst en je je lokken omheen wikkelt. Doordat de uiteinden aan de zijkant van je hoofd zitten is het een comfortabel product om mee te slapen; je hebt niets op je achterhoofd én het product is zo zacht, dat je er prima op kunt liggen. Heb je niet toevallig zo’n heatless curl in huis? Dan tippen wij je graag dat je dit ook prima kunt doen met een riem van een badjas. Lifehack!

Krullen maken met je vingers

Krullen maken met je vingers is waarschijnlijk één van de lastigere methodes. Toch is het ’t proberen waard, je hebt namelijk een onwijs mooi resultaat én het is ook nog eens de goedkoopste manier. Je rolt je haar als het ware op tot aan je hoofdhuid. Wanneer je krullen van jezelf hebt, kun je de krul hierna gewoon weer loslaten. Je zult zien dat je krul nu veel mooier gedefinieerd is. Niet zelf gezegend met een mooie coupe krul? Zet het dan bovenin vast met een schuifspeldje en laat het een tijdje zitten. Et voilà!

@valeriequirijns How to finger roll for defined curls🌀 #curlygirl#curlygirlmethod#curlyhair#curlyhairtok#krullen#definedcurls#naturalhair#curlscheck#voorjou#foryou ♬ Ameyatchi – Mathey

Vlechten

Als klein meisje vonden we het geweldig: na het dragen van vlechtjes hadden we een prachtige slag in het haar. Gelukkig werkt deze truc nog steeds goed en is het supersimpel. Maak een paar vlechten en laat ze een paar uur zitten. Hoe meer vlechten, hoe kleiner de krullen. Wil je dus liever een subtiele golf in het haar? Maak dan maar één of twee vlechten.

Zo zie je maar weer: het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn – ook zónder hitte!

Bron: NSMBL, TikTok: @valeriequirijns, @mathildemidtbo | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws