Fit and fabulous: koning Willem-Alexander ziet er fitter uit dan ooit

De koninklijke kilo's zijn ervan afgevlogen!

Het is bijna Koningsdag, wat betekent dat koning Willem-Alexander alweer 57 kaarsjes uit mag blazen. En hoewel je door de jaren heen telkens wat meer fysieke ongemakken gaat ervaren, bewijst onze koning juist het tegendeel. Zo ziet WimLex er namelijk fitter uit dan ooit.

Fitter dan ooit

Nu de zestig steeds dichterbij komt, zal het ook onze koning niet ontgaan zijn dat je hard moet werken om fit te blijven. En dat lukt hem aardig! WimLex heeft namelijk au revoir gewuifd naar zijn koninklijke kilo’s. “Ik heb begrepen dat hij heel veel sport“, aldus royaltyverslaggever Annemarie de Kunder van RTL Boulevard.

“Waar wij ’s avonds na ons werk nog lekker gaan sporten in de gym, doet hij dat gewoon tussen de bedrijven door. Hij gaat soms golfen op een middag, of hij tennist even tussendoor op een tennisveld op paleis Huis ten Bosch. En ze hebben ook een gym onder het paleis, en daar is ‘ie ook regelmatig te vinden.” Klinkt niet verkeerd!

Gezonde voeding

Maar niet alleen beweging is belangrijk voor de koning, zo is voeding natuurlijk ook een belangrijke factor om fit te blijven. “Er wordt voor hem gekookt. Ik heb begrepen dat ze een weekmenu van tevoren te zien krijgen. Dan kunnen ze zelf kiezen wat ze willen eten die week. Het wordt dan ook voor hen bereidt”, aldus de royaltyverslaggever. “Het is vooral heel veel groente. Ze eten heel veel groente. En dat wordt dan aangevuld met vlees of vis.”

Niet de enige Oranje die fit wil blijven

Onze koning is echter niet de enige van de Oranjes die graag fit wil blijven. Zo is ook zijn moeder, prinses Beatrix, erg bezig met haar gezondheid. “Prinses Beatrix wil ook graag fit blijven. Ze heeft sinds kort een bakfiets, daar stopt ze haar hondjes in en dan gaat ze door de bossen van Lage Vuursche rijden. Verder gymt ze ook twee keer per week en doet ze twintig squats per dag om haar knieën flexibel te houden.” Poeh, kunnen we met z’n allen wellicht nog een koninklijk lesje van leren!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws