Oeh: William Spaaij speelt déze rol in reboot van musical Elisabeth

'Ik vind het fantastisch om deze rol te gaan vertolken', laat William weten.

Zojuist is bekend gemaakt dat William Spaaij de rol van Luigi Lucheni gaat spelen in de musical Elisabeth. Producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman zijn verheugd om dit nieuws naar buiten te brengen. Naast William Spaaij is ook al bekend dat Pia Douwes in deze bekende musical gaat spelen.

Pia Douwes vervult rol van Elisabeth

De musical Elisabeth ging 32 jaar geleden in Wenen voor het eerst in premiere. Niemand minder dan onze eigen Pia Douwes kreeg de hoofdrol destijds toegewezen. Deze rol heeft ze geweldig vervuld, en recentelijk is dan ook het nieuws bekendgemaakt dat ook nu weer Pia Douwes de rol van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth op zich neemt. “Wat een eer om opnieuw gevraagd te worden voor de rol die ik ooit in Wenen heb mogen creëren,” reageerde Pia op het grote nieuws.

Luigi Lucheni

Toen bekend werd gemaakt dat Pia opnieuw de hoofdrol op zich zou nemen, hield de productie de rest nog even geheim. Vandaag is daar verandering in gekomen, er is namelijk bekend gemaakt dat niemand minder dan William Spaaij de rol van Luigi Lucheni, de moordenaar van Sisi, gaat vervullen.

Albert Verlinde laat weten: “Voor de rol van Luigi Lucheni zijn we op zoek gegaan naar een ervaren en veelzijdige acteur. Luigi is een uitdagend karakter om te spelen en we zijn ervan overtuigd dat William Spaaij een indrukwekkende Luigi Lucheni kan neerzetten.”

De Italiaan Luchine was een anarchist die van plan was om de graaf van Chambord te vermoorden. De graaf zei zijn reis naar Genève af, waardoor Luchine besloot om in 1898 keizerin Elisabeth te doden. Toen de keizerin, incognito, met haar hofdame langs het Meer van Genève liep, rende Luchine op haar af. Hij stak diep in haar borst met een geslepen vijl, waardoor Elisabeth overleed. Luchini werd gearresteerd en kreeg levenslang voor de moord op keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. In 1910 werd hij opgehangen gevonden in zijn cel.

William Spaaij

William liet weten het ‘fantastisch’ te vinden om de rol te gaan vertolken. Hij vertelde: “Vaak word ik gecast voor vriendelijke karakters. Ook geweldig om te spelen. Alleen, deze rol staat zo ver van mij af dat het voor een acteur heerlijk is om je daarin vast te bijten. En om samen met Pia Douwes te spelen, is een droom die uitkomt. Zij heeft het musicalgenre in Nederland toch wel op de kaart gezet.”

Nog niet alle namen van de cast zijn bekend, dat houdt de productie namelijk nog even geheim. Dat William Spaaij nu de rol van Luigi Lucheni op zich neemt zien wij in ieder geval al helemaal voor ons!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws