Zien: zo brachten royals Pasen in Scandinavië door

Brr...Een wit Pasen voor de Zweedse royals!

Eerste paasdag konden we hier in Nederland al wat proeven van het lenteweer, de eerste zonnestraaltjes kwamen namelijk door. In Scandinavië is dit nog heel ver weg; het is er nog behoorlijk koud en het gebied is bedekt met een goed pak sneeuw. In Zweden profiteerden de royals van een winterse wandeling en deelden de leukste foto’s op Instagram, terwijl de Deense koninklijke familie genoot van een vakantie en koningin Margrethe een paasmis bijwoonde.

Pasen in Zweden

Terwijl de Britse royals eerste paasdag doorbrachten met een paasmis bij de St George’s Chapel, besloten koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hun paasdagen anders door te brengen. Ze genoten van een heerlijke wandeling door de sneeuw in het witte Zweden. De koning en koningin deelden een leuke foto van hun twee op Instagram, met de tekst: “Vrolijk Pasen vanuit Jämtland!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

De zoon van het koningspaar, prins Carl Philip, deelde samen met prinses Sofia ook een tweetal foto’s op hun Instagram met de tekst: “Vrolijk Pasen!” Vermoedelijk brachten zij de paasdagen door met Carl Gustaf en Silvia in Jämtland, maar dit is niet officieel bevestigd. Helaas verscheen er geen kiekje van de twee op Instagram en moeten we het doen met deze twee foto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Pasen voor de Deense royals

Terwijl de Zweedse royals genoten van het winterse weer, vulde koningin Margrethe van Denemarken de paasdagen iets anders in. De eerste paasdag leek wat meer op die van de Britse koninklijke familie. Margrethe woonde namelijk een paasmis bij in de kathedraal van Aarhus. Ze viel een aantal dagen in voor haar zoon, koning Frederik.

Vakantie

Koning Frederik en zijn gezin zijn momenteel op vakantie in het buitenland. Je zou dan misschien een primeur kunnen verwachten voor Christian, die nu als volwassen kroonprins ook als regent kan optreden. Maar goed, omdat de jonge kroonprins mee was op vakantie, was dit niet aan de orde. Gelukkig stond koningin Margrethe klaar en viel ze in voor koning Frederik.

Haar aankomst bij de kerk was ‘veel rustiger en discreter’ dan eerdere jaren, aangezien ze geen koningin meer is. Volgens de Deense media leek de koningin meer op ‘een gewone kerkganger’ en stond er bij de deur ook niemand haar op te wachten.

Bron: Instagram @kungahuset en @prinsparet, BlauwBloed, Royalty | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws